GÜNCEL

FETÖ’cü işadamına darbe girişiminden önce 33 milyon lira teşvik verilmiş!..

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan işadamı Sami Çoban’ın şirketlerine devlet, darbe girişimi öncesi 33.

31 Ağustos 2016 Saat: 06:46
FETÖ’cü işadamına darbe girişiminden önce 33 milyon lira teşvik verilmiş!..
FETÖ’cü işadamına darbe girişiminden önce 33 milyon lira teşvik verilmiş!..

Bu yıl ocak ayında FETÖ/PYD'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan Çoban serbest bırakılmıştı. 27 Ağustos'ta düzenlenen operasyonla yeniden gözaltına alınan Çoban'ın şirketi Çobanlar Mermer 13 Haziran'da devletten ‘Faiz Desteği, KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti' desteği kapsamında 5 milyon 800 bin TL teşvik aldı. Çoban ailesine ait olan Kommersan A.Ş de yine bu teşviklerden faydalandı.

187 İŞADAMINDAN BİRİ ÇOBAN’DI

Sami Çoban, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) 1 Mart 2014 tarihinde düzenlediği genel kurul toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “tehdit edildiği” konuşmayı ayakta alkışlayan işadamları arasında yer alıyordu. TUSKON'un genel kurul toplantısına katılan ve hakkında gözaltı kararı çıkarılan 187 işadamından biri olan Çoban, Muğla Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİD) Başkanlığı görevini yürütüyordu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑