OTOMOBİL

Fiat Laboratuvarlarında Mesleki Eğitimde Birlik Projesi

MEBPRO-FIAT , Kocaeli'nin en büyük ve en köklü okulu olan İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Koordinatörlüğünde gerçekleşti

11 Ekim 2016 Saat: 16:36
Fiat Laboratuvarlarında Mesleki Eğitimde Birlik Projesi
Fiat Laboratuvarlarında Mesleki Eğitimde Birlik Projesi

Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Merkezleri Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı 2015-2016 Erasmus +  Hibe Programı kapsamında gerçekleştirilen MEBPRO-FIAT, Kocaeli'nin en büyük ve en köklü okulu olan İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Koordinatörlüğünde yapıldı.

Proje kapsamında Türkiye’de 11 farklı mesleki ve teknik Anadolu liseleri içerisinde kurulu 7 Fiat laboratuvarı öğretmen ve öğrencileri projeye ortak kabul edildi. Proje kapsamında ortak her okuldan 12.sınıf 8’er Fiat laboratuvar öğrencisi ve 3’er Fiat Laboratuvar öğretmeni İtalya –Polonya  ve İspanya ‘da eğitim gördü. Projeye mesleki yeterlilik ve dil sınavı ile öğrenci seçilimi yapıldı. Seçilen öğrenciler yurtdışına gitmeden teknik ve adaptasyon eğitimleri ile önce pedagojik farkındalık eğitimi ve daha sonrasında 6 ay süren dil eğitimi aldı. Öğretmenler birer hafta öğrenciler ise birer ay Elektrikli Araçların çalışma yapısı, Doğalgazlı araçlar çalışma sitemi-bakımı ve Elektronik Araç Diagnostiği üzerine beceri eğitimi aldılar.

Toplam bütçesi 177000 Avro olan MEBPRO-FIAT projesi kapsamında ülke genelinde toplam 56 öğrenci ve 29 motorlu araçlar teknolojisi öğretmeni AB ülkelerinde ziyarette bulunmuş ve eğitim almış oldu.

ÖZEL SEKTÖR DESTEKLİ EN KAPSAMLI PROJE

Bursa TOFAS Fabrikası Teknik Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen projenin kapanış toplantısına Proje ortakları, TOFAS Fabrikası İnsan Kaynakları Direktörü, Satış Sonrası Hizmetler Genel Müdürü, Bayi Akademi Yöneticisi, Teknik Eğitim Öğretmenleri, Türkiye Fiat Bayi Sahipleri ve Satış Sonrası Hizmetler Müdürleri, Okul Müdürleri ve Fiat Laboratuvar Öğretmenleri katıldı.

TOFAS Fabrikası İnsan Kaynakları Direktörü Burhan ÇAKIR  "böyle örnek güzel projelerde yer almaktan TOFAS ailesi olarak onur duyuyoruz. Ülkemize örnek bu tarz projeleri her zaman destek sunmak hepimizin görevidir. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. " şeklinde konuştu.

Kocaeli Fiat Bayileri adına Yılmazlar Oto Fiat Servis Sahibi ve aynı zamanda İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fiat Laboratuvarı Koç Vakfı Eğitim meleği Sn. Volkan Yılmaz yaptığı konuşmasında böyle bir proje de başından beri işin içinde olmak bizlere onur vermiştir. Genç arkadaşlarımızın böyle AB öğrenci projeleri ile ufukları açılmaktadır. Bu tarz projeler ile farkındalık oluşturulmasını ve bu tür projelerin artması gerektiğini söyledi.

Projenin kapanış toplantısında konuşma yapan İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet AKTAŞ da "Türkiye'nin en büyük sanayi devi ili Kocaeli’mizin en büyük mesleki okulu olarak bu ve buna benzer projeler ile öğrencilerimizin bakış açısını genişletmek onlara ayakları yere sağlam basan, çağdaş ve geleceğe yön veren birer nesil olarak yetiştirmek boynumuzun borcudur. İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi her yıl yüzlerce öğrencisi yurtdışında eğitim almakta olan bir amiral gemisidir. Bizler öğrencilerimizin geleceğine yeni bir bakış getirdik ve getirmeye devam edeceğiz. Bu ve benzer projelerde AB ortaklarımız arasında ve Türkiye Ulusal Ajansında her zaman ayırt edilen örnek bir kurumuz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma yürekten teşekkür ederim" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑