DÜNYA

FIFA Dünya Kupası’nın Ardından Katar, Vizesiz Seyahat Uygulamasına Geri Dönüyor

Katar, ziyaretçileri turnuvada dikkatleri çeken ve öne çıkan aile dostu cazibe merkezlerini vizesiz deneyimlemeye davet ediyor.

24 Aralık 2022 Saat: 11:54
FIFA Dünya Kupası’nın Ardından Katar, Vizesiz Seyahat Uygulamasına Geri Dönüyor
FIFA Dünya Kupası’nın Ardından Katar, Vizesiz Seyahat Uygulamasına Geri Dönüyor

Katar, vizesiz seyahat uygulamasına geri dönüyor. Katar’da 95’ten fazla ülkeden ziyaretçiler vizesiz seyahatin tadını çıkarabiliyor. Serin hava, el değmemiş kumsallar ve otantik Arap misafirperverliğinin kendine özgü bileşimi ile Katar'ın ziyaretçileri ve sakinleri, bu yılki turnuvayı çok özel ve unutulmaz kılan benzersiz, aile dostu atmosferi yaşamaya devam edecek.

Ziyaretçiler, Souq Waqif ve Katara Kültür Köyü'nde sunulan enfes lezzetleri ve kültürü, Doha Limanı ve Corniche manzaraları, turnuvanın en tanınmış noktalarını yerinde deneyimleme imkanı elde ediyor.

Seyahat kuralları hakkında yorum yapan Katar Turizm Promosyon Sektörü Başkanı Haya Al-Noami: "Gerçekten olağanüstü bir ayının sonuna baktığımızda, yılın en unutulmaz anlarına ev sahipliği yapmış olmaktan gurur duyuyoruz. Katar'ın ikonik cazibe merkezlerinin, sıcaklığının, coşkusunun, ziyaretçileri çekmeye devam edeceğinden eminiz."

Dünya nüfusunun %80’inin altı saatlik bir uçuşla ulaşabildiği Katar; Ortadoğu’nun kalbinde bulunan, Basra Körfezinin çevrelediği bir yarımadadır. 2022 yılında Numbeo tarafından dünyanın en güvenli ülkesi seçilen Katar, tüm gezginleri içtenlikle karşılıyor; 95’ten fazla ülkeden ziyaretçiler Katar’a vizesiz giriş yapabilir. Katar, kolayca erişilebilen ve inanılmaz bir çeşitliliğe sahip turistik mekanlara sahiptir. Ancak bunlarla sınırlı değil; Katar, Balina Köpek Balığı ve görkemli bir ulusal hayvan olan Arap Antilobu da dâhil olmak üzere çok sayıda fauna ve floraya ev sahipliği yapıyor. Katar’da yaşanan birçok deneyim, kültürel özgünlük ve modernitenin benzersiz bir mozaiğini oluşturuyor. Katar, ikonik müzelerden gökdelen restoranlarına; heyecan verici çöl maceralarından, FIFA 2022 Katar Dünya Kupası™ gibi dünyaca ünlü birçok etkinliğe kadar, her gezgine ve her bütçeye uygun seçenekler sunuyor. Katar'ı transit geçecek olan gezginler, Qatar Airways ve Discover Qatar tarafından sunulan, Qatar Tourism tarafından desteklenen en iyi fiyatlara sahip kısa süreli konaklama paketleri ile bir taşla iki kuş vurabilir ve tatil sayılarını ikiye çıkarabilirler.

Qatar Tourism Hakkında:

Qatar Tourism Katar'ın turizm olanaklarının tanıtımından ve geliştirilmesinden sorumlu olan ve sektörün katlanarak büyümesini hedefleyen resmi bir devlet kurumudur. Katar, dünyanın dört bir yanından insanların sanat, kültür, spor ve maceraya dair eşsiz teklifleri deneyimlemek için bir araya geldiği, ailelere ve iş amaçlı misafirlerine Hizmet Mükemmelliği anlayışıyla hitap eden bir destinasyondur. Qatar Tourism, turizm değer zincirinin tüm öğelerini güçlendirmeyi, yerel ve uluslararası ziyaretçi talebini artırmayı, iç yatırımlar çekmeyi ve yerel ekonomide çarpan etkisi yaratmayı amaçlamaktadır. Qatar Tourism 2030 Stratejisi, 2030 yılına kadar yılda ülkeye 6 milyondan fazla uluslararası ziyaretçi çekmek gibi iddialı bir hedef belirleyerek, Katar’ı Orta Doğu'da en hızlı büyüyen turistik destinasyon haline getirmeyi amaçlamaktadır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑