GÜNCEL

Film Çekeceğiz Diye Kaçak Kazı Yaptılar

TRTye belgesel çekeceğiz diye izin alıp kaçak kazı yapan 8 kişi, define haritaları ile kazı yaparken yakalandı.

5 Ağustos 2012 Saat: 10:52
Film Çekeceğiz Diye Kaçak Kazı Yaptılar
Film Çekeceğiz Diye Kaçak Kazı Yaptılar

Tekirdağ Valiliği'nden "TRT'ye Çanakkale konulu belgesel çekeceğiz" diye izin alıp kaçak kazı yapan 8 kişi, define haritaları ile kazı yaparken yakalandı. Sahte belgelerle valilikten izin alan define avcıları "Film için siper kazıyorduk" diye kendilerini savundu.

Akıllara durgunluk veren olay Tekirdağ'da yaşandı. Ellerine geçirdikleri define haritası ile kaçak kazı yapmak isteyen 8 kişilik ekip ilginç bir yönteme başvurdu. Düzenledikleri sahte belgeyle Tekirdağ Valiliği'ne başvuran define avcıları, TRT için Çanakkale Savaşı'nın anlatıldığı 3 bölümlük 'Siperdeki Vatan' isimli drama belgesel çekeceklerini söyledi.

Valilikten gerekli izinleri alan ekip, Bizans Dönemine ait kalıntıların bulunduğu Şarköyİlçesi Uçmakdere köyünde kepçe ile kazı yapmaya başladı. Köylüleri de film çekeceğiz diye kandıran ekip kepçe ile de siper kazdıklarını söyledi. Define avcılarının söylediklerine tatmin olmayan köylüler durumu jandarmaya ihbar etti. Jandarma ekipleri 8 kişiyi ellerinde define haritaları ile kazı yaparken kıskıvrak yakaladı. Valilikten izinleri olduğunu söyleyen ekip, siper kazdıklarını söyledi. Ellerindeki izin belgesini inceleyen jandarma ekipleri durumu TRT'ye sordu.TRT'den böyle bir belgesel çalışması olmadığını söylenmesi üzerine 8 kişi gözaltına alındı. Jandarma ekipleri kazı yapmada kullanılan bir kepçe ve çok sayıda kazma ve küreğe de el koydu.

Jandarma ekipleri yaptığı araştırmada ekibin sahte belge düzenleyerek valilikten izin aldığını ve Bizans kalıntılarının bulunduğu bölgede kaçak kazı yaptıklarını belirledi.

Jandarmadaki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen sözde Yönetmen Erkan Ç., "Bizim her şeyimiz yasal. Burada biz Çanakkale Savaşı'nın anlatıldığı film çekecektik. Gerekli yasal izinlerimiz var. Kepçe ile film platosu için siper kazıyorduk. Biz kaçak kazı yapmıyoruz" dedi. Diğer zanlılar da ifadelerinde kaçak kazı yaptıkları yönündeki iddiaları reddetti.

Jandarmadaki ifadelerinin ardından Erkan Ç., Ali Haydar K., Orhan D., Yalçın G., Mehmet Şah B., Behzat A., Burhan Çağlar S. ve Oktay S. adliyeye sevk edildi. 8 kişinin adliyedeki işlemleri devam ediyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑