TURİZM

Finlandiyalılar golf için geliyor

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, “Alanya’da bu yıl ihaleye çıkarılması beklenen golf tesisleri kış turizmi için Alanya’nın önünü açacak” dedi

10 Şubat 2016 Saat: 16:21
Finlandiyalılar golf için geliyor
Finlandiyalılar golf için geliyor

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Kerim Kılınç ve Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, Alanya bölgesi için büyük önem taşıyan Finlandiya’da, Matka Messut Turizm Fuarı’na katılarak Alanya’yı temsil ettiler. Yapılan görüşmeleri değerlendiren ve pazarın analizini hazırlayan Cimrin, şu bilgileri aktardı:

 “PROJELER SUNULDU”

 Finlandiya’nın en önemli turizm fuarı olan Matka Messut’a ALTAV olarak 200 metrekarelik Bakanlık standımız altında katıldık. Alanya’nın yanında Antalya, Marmaris ve Kapadokya da bölgesel olarak tanıtıldı. Fuarı 4 gün boyunca 72 bin civarında ziyaretçi gezdi.  Alanya bölgesi ayrıca Alanyalı inşaat firmalarınca da ayrı bir holde tanıtıldı ve Alanya’daki projeler Fin ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

 “ALANYA İPEĞİNE İLGİ BÜYÜK”

 Alanya’da büyük çabalarla yaşatılmaya çalışılan ipek böcekçiliği ve bu yolla üretilen ipekle el sanatçılığı konusunda uzman olan Pınar Kıymaz da ALTAV görevlisi olarak Alanya standında 4 gün boyunca ipekten yapılmış el sanatlarını sergiledi ve gelen ziyaretçilere bu geleneğin ve sanatın Alanya’da nasıl yaşatıldığına dair bilgiler verdi. İpek böceği ile ilgili çalışmalar özellikle Fin kadınlarının ilgisiyle karşılaştı.

 “FİN GÜZELİ ALANYA’YI TANITTI”

 Geçen yıl Alanya’da düzenlenen Miss Finland 2015 Güzellik Yarışması Final Öncesi Kampı’nda Alanya’ya gelen ve daha sonra Finlandiya’da canlı yayınlanan finalde Finlandiya ikinci güzeli seçilen Krista Haapalainen fuarın üçüncü günü Alanya standında 1 buçuk saat boyunca boynunda ipek Alanya fularıyla, gelen ziyaretçilere Alanya’yı anlattı ve Alanya deneyimini paylaştı.

 “BUZ HOKEYİ OYUNCULARI İMZA VERDİ”

Fuar boyunca gelen ziyaretçilere, lokum, çerez ikram edildi ve Fince Alanya broşürleri, 2016 takvimi, şehir haritaları verildi. Türkiye standı bu yıl oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Fuar girişinin hemen önünde çok iyi bir konumda olan stantta fuar boyunca Finlandiya 1. Lig Buz Hokeyi Takımı Jokerit oyuncuları Juha Matti Aaltonen ve Henrik Karlsson, Jokerit formaları ile Türkiye standında hayranlarına imza verdiler ve onlarla fotoğraf çektirdi.

 “INSTAGRAM KULLANICILARI UÇAK BİLETİ KAZANDI”

Fotoğrafçı olan, İskandinav ülkelerinde Instagram kullanıcıları arasında çok popüler olan Taipale kardeşler, mobil telefonlarla iyi tatil fotoğrafları çekmenin püf noktalarını Türkiye standında düzenledikleri seminerlerde ziyaretçilerle paylaştılar. Taipale kardeşlerin muhteşem fotoğrafları www.taipalebrothers.com sitesinden görülebilir. Bunun yanında Türkiye standında resim çeken ve Instagram’da paylaşanlar arasında bir yarışma düzenlendi. Kazananlar Türk Hava Yolları’ndan bedava bilet kazandı.

 “MISS FINLAND 2016 FİNAL KAMPI BU YIL DA ALANYA’DA”

 2014 ve 2015’de final öncesi son 10 finalistin katıldığı Alanya kampını Miss Finland yapımcıları ile yaptığımız toplantıda bu yıl da Alanya’da yapma kararı aldık. Detur ve Helsinki Kültür ve Turizm Müşavirliği ile birlikte yapacağımız çalışma ile Miss Finland 2016 finalistleri yine Alanya’da kamp yapacak. Ekibe ulusal kanallardan LIV TV ve Nelonen TV, günlük gazeteler Iltalehti ve Iltasanomat, ve haftalık magazin dergisi Seiska muhabir ve fotoğrafçıları katılacak. Alanya kampı haftalar öncesinden Fin medyasında yer almaya başlayacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑