GÜNCEL

Firari katil zanlısı koca Karaman'a getirildi

Karaman'da 7 ay önce evlendiği eşini, kafasına vurduğu sert cisimle öldürdükten sonra cesedini yakarak kayıplara karıştığı ileri sürülen koca, dün Eskişehir'de bir yakınının evine girerken yakalandı.

4 Nisan 2013 Saat: 16:03
Firari katil zanlısı koca Karaman'a getirildi
Firari katil zanlısı koca Karaman'a getirildi

Olay, 25 Mart tarihinde meydana gelmiş; Elmaşehir Mahallesi Fisandun köyü yolunda yola yaklaşık 10 metre mesafede boş arazide yanmış bir kadın cesedi gören vatandaşlar, durumu jandarmaya haber vermişti. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri ilk olarak yanmış cesedin kimliğini tespit etmeye çalışarak olay yerinde delil aradı. Daha sonra olay yerine 7 kilometre uzaklıktaki Gür mevkisinde, kaza yaptıktan sonra terk edilmiş 70 FS 456 plakalı bir otomobil bulundu. Ekipler otomobilde yaptıkları incelemede öldürülen kadına ait olduğu tahmin edilen bir çift küpe, bir çift ayakkabı ile palto ve kan izlerine rastladı. Otomobilin öldürülen kadının kocası Erdoğan U'ya ait olduğunu belirleyen jandarma, kayıplara karışan kocayı bulabilmek için geniş çaplı çalışma başlattı.

KATİL ZANLISI KOCAYI ESKİŞEHİR'DE POLİS YAKALADI
Kayıp olan Erdoğan U'nun Eskişehir'e gitmiş olabileceği yönünde duyum alan jandarma durumu Eskişehir Emniyetine bildirdi. Yapılan araştırma sonucu Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Erdoğan U (52)'yu Uluönder Mahallesi'nde bulunan bir yakınının evine girdiği sırada yakaladı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Erdoğan U, daha sonra Karaman'dan gelen jandarma ekibine teslim edildi. Erdoğan U, sabah saatlerinde Cumhuriyet Savcısına ifade vermek için adliyeye çıkarıldı. Burada savcıya 1 saate yakın ifade veren Erdoğan U, daha sonra jandarma ekipleri eşliğinde keşif yaptırılmak üzere olay yerine götürüldü. 
ZANLI, ÖLDÜRDÜĞÜ İKİNCİ KARISI İLE 7 AY ÖNCE EVLENMİŞ
Katil zanlısı Erdoğan U'nun öldürdükten sonra tanınmaması için cesedini yaktığı,ikinci eşi Emine Uysal (41) ile 7 ay önce evlendiği, aralarında şiddetli geçimsizlik yaşanması nedeniyle sık sık kavga ettikleri ve bu yüzden de karakolluk oldukları öğrenildi. 
Diğer taraftan savcılık olayın aydınlatılabilmesi için Emine Uysal'ın cesedini Karaman Devlet Hastanesi morgunda tutuyordu.
CESET ESKİŞEHİR'DEN KARAMAN'A GETİRİLDİ
Eşini öldürüp cesedini yaktığı iddia edilen ve Eskişehir'de yakalanan zanlı, Karaman'a getirildi.
Jandarma ekiplerince sağlık kontrolü için Karaman Devlet Hastanesine getirilen zanlı E.U. (55), adliyeye sevk edildi. Zanlıya, görevli Cumhuriyet Savcısının gözetiminde cesedin bulunduğu alanda yer gösterme yaptırıldı.
E.U'nun ifadesinde, ikinci eşi olan Emine Uysal (41) ile bir yıl önce evlendiği, son 6 aydır eşinin kendisine sürekli psikolojik baskı yaptığını öne sürdüğü öğrenildi.
Eşiyle aralarında zaman zaman tartışma yaşandığını belirten E.U'nun, ''Olay günü eşimle gezintiye çıktıkmıştık. Hadim ve Ermenek ilçelerine gittik. Karaman'a dönerken bana bağırmaya başladı. Kendimi kaybettim. Kafasına takozla vurdum. Kafasından kan akmaya başladı, arabadan inerek kaçtı. 10 metre sonra yakaladım. Takozla ve yerde bulduğum taşlarla vurmaya başladım. Hareket etmediğini görünce bıraktım. Cinayet anında cinnet getirdim, pişmanım'' dediği belirtildi.
Daha sonra, araçta bulunan benzini cesedin üzerine dökerek yaktığını, olay yerinden kaçarken otomobili ile kaza yaptığını anlatan E.U'nun, Karaman'daki evine gidip eşinin 2 bileziğini aldığını, Adana, Kayseri, Kahramanmaraş, Mersin ve Antalya'da gizlendiğini, en son gittiği Eskişehir'de ise yakalandığını söylediği öğrenildi.
Karaman'da, 25 Mart'ta Elmaşehir Mahallesi'nden Fisandun köyüne giden vatandaşlar tarafından yol kenarında yanmış bir kadın cesedi bulunmuş, jandarma ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda, üzerine yanıcı madde dökülerek yakılan cesedin Emine Uysal'a ait olduğu belirlenmişti. Uysal'ın katil zanlısı olarak aranan E.U, dün Eskişehir'de polis tarafından yakalanmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑