DÜNYA

Fırsatçılar Kıyamete Hazır

Kıyametin kopacağına inanılan 21 Aralık'ta dünyanın "güvenli" olarak görülen bölgelerinde son güne özel düzenlenen farklı etkinlikler dikkat çekiyor.

21 Aralık 2012 Saat: 00:12
Fırsatçılar Kıyamete Hazır
Fırsatçılar Kıyamete Hazır

Kıyametin kopacağına inanılan 21 Aralık'ta dünyanın "güvenli" olarak görülen bölgelerinde son güne özel düzenlenen farklı etkinlikler dikkat çekiyor. 

 Maya takviminde göre kıyametin kopacağına inanılan 21 Aralık'ta dünyanın ''güvenli'' olarak görülen bölgelerinde o güne özel pek çok etkinlik yapılıyor. Dünyanın pek çok yerinde yüz binlerde kişiyi ağırlaya hazırlanan bölgelerde bulunan restaurantlardan otellere kadar değişik etkinlikler düzenleniyor.
Dünyaca ünlü T.G.I.Friday's restaurantlarında hazırlanan ''Son Cuma'' menüsü en dikkat çekici alternatiflerden biri olarak yer alıyor.  ''Son Cuma'' menüsü bol kalorili yiyecekler ile alkol oranı yüksek meyveli içecekleri kapsıyor.
Mexican Restaurant'larında ise hazırlanan ''Dünyanın sonu partisi'' konsepti ile ''Pişman olun ve daha fazla margarita için'' sloganı ortaya atılıyor.
Oteller batıl inancı olan kişilere 666 dolardan başlayan fiyatlardan ''Dünyanın sonu paketi'' sunuyor. Son akşam yemeği ve zombilerden daha hızlı koşmanın öğretildiği spor sınıflarını içeriyor.
Riviera Maya'da bulunan Rosewood Mayakoba, 79.000 dolara ''Nihai yeni başlangıç'' adını verdiği paket kapsamında müşterilerine manevi temizlik vaadettiği bölgedeki mimari bölgelere özel bir helikopter turu düzenliyor.
Kaliforniya merkezli Stone adlı Bira Mayalama Şirketi, ''12.21.12 tarihinin tadını çıkarın'' adını verdiği etkinlikte müşterilerini, 20 Aralık gecesi kadehlerini son defa kaldırmaya çağırıyor.
Kurum yetkilisi Berger, çok az kişinin dünyanın sonu olduğuna inandığını kaydederek ''Kişiler eğlenmek istiyorlar. Çoğu kişinin dünyanın sonunun olduğunu düşündüklerini sanmıyorum. Onların derdi sadece eğlenmek'' diye konuştu.
ŞİRİNCE'DE KIYAMET MENÜSÜ
Dünyada durum böyleyken, maya takvimine göre 21 Aralık'ta Marduk gezegenin dünyaya çarpmasıyla yaşanacağı düşünülen kıyametten etkilenmeyeceğine inanılan İzmir'in Şirince Köyü'nde, telaş giderek artıyor. Şimdiden ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan köyde, bir restoran, hazırladığı ''Kıyamet Menüsü'' ile müşterilerine son kepçe çorbası, cennet kebabı, ateş pilavı, yasak elma ile son çem dayı sunuyor.  Şarabıyla ünlü köyde şarap üreticileri, '21 Aralık 2012 Kıyamet Günü' ürününü yok satıyor.
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑