OTOMOBİL

Ford, Bursalı Otomobil Tutkunlarıyla Buluşuyor

Bursa Autoshow’da 9 yeni modelini sergileyen Ford Otosan, sektörünün en yeni teknolojilerini otomobil tutkunlarıyla buluşturuyor.

5 Kasım 2013 Saat: 12:06
Ford, Bursalı Otomobil Tutkunlarıyla Buluşuyor
Ford, Bursalı Otomobil Tutkunlarıyla Buluşuyor

Sahip olduğu özelliklerle sınıfında standartları belirleyen Focus’un iki ayrı versiyonunun yanı sıra Mondeo, Fiesta, Kuga, C-MAX, B-MAX, Tourneo Custom ve Transit Connect modelleri de Bursa Autoshow Fuarı’nda sergileniyor.

4- 10 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Bursa Autoshow Fuarı’nda; Ford Otosan’ı, Bursa bayileri Otokoç, Arkas, Sönmez Koç ve Şentürkler Otomotiv temsil ediyor. Fuarda, Ford’un sınıfında ileri teknolojileriyle dikkat çeken araçları, Ford standında ziyaretçilerle buluşuyor.

Fuarla ilgili açıklamalarda bulunan Ford Otosan’ın Saha Operasyonları Direktörü Özgür Yücetürk, “Ford Otosan olarak yeni modellerimizle pazarın ihtiyaçlarına cevap veriyoruz ve büyümeye devam ediyoruz” diyerek şunları söyledi: “Markamız 11 yıldır Türkiye otomotiv pazarının en çok tercih edilen ve satılan markası. Hedefimiz, bu seneyi de lider kapatıp üst üste 12’nci kez en çok satan marka olmak. ‘One Ford’ stratejisi çerçevesinde kaliteli, doğa dostu, güvenli ve akıllı teknolojilere sahip araçlar üretmeye devam ediyoruz. Bu araçlarımızı Bursalılarla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Ford Focus: Dünyanın en çok satan otomobili

2012’de dünyanın en çok satan aracı unvanına sahip olan Focus, bir önceki yılın aynı dönemine göre dünya genelindeki satışlarını yüzde 18 oranında artırdı. Pazarda en yoğun rekabetin yaşandığı sınıfta yarışan Focus; yakıt verimliliği, yüksek kalitesi, ileri teknoloji ürünü zengin donanımları ve keyifli sürüş özelliklerinin eşsiz bileşimiyle ilk çeyrekte dünyanın en çok satan aracı oldu. Avrupa’da “Uluslararası Yılın Motoru 2012” ödülünü alan 1.0 litre EcoBoost benzinli motoru kullanan ilk Ford modeli olan Focus, sunduğu yakıt ekonomisi ile de yoğun ilgi gördü. 2012 yılında yapılan üretim kapasite artışı doğrultusunda satışlar yükselmeye devam ederken, 4 kıtadaki 9 Ford fabrikasında dakikada iki adetten fazla Focus üretildi.

Yeni tasarım anlayışı, yüksek güvenlik ve yeni teknolojileri ile Fiesta

Pazara sunulduğu 1976 yılından bugüne dünya çapında 15 milyon adetten fazla satışa ulaşan ve Avrupa’da sınıfının en çok tercih edilen modeli unvanına sahip Fiesta, kısa bir süre içerisinde hem Avrupa hem de Türkiye’de müşterilerin gönlünü fethederek rakiplerini geride bırakmayı başardı. Yenilenen tasarımı ile Ford Fiesta, ileri teknolojik özelliklere sahip. Dinamik ve sportif tasarımı ile göz dolduran 6’ncı nesil Fiesta, üst sınıf araçlarda bulunan teknolojik özellikleri daha çok sayıda sürücüye ilk kez sunarak Ford'un teknolojiyi demokratikleştirme yaklaşımını sürdürüyor.

Sınıfının en güçlü benzinli ve en tutumlu dizel motoru Ford Mondeo’da

Yeni görününümü ile Mondeo, otomobil tutkunlarına ileri teknoloji ve yüksek kalite donanımı ile eşsiz bir sürüş deneyimi sağlıyor. Mondeo, kullanıcılarına yüksek verimli yeni nesil benzinli EcoBoost motor seçeneklerini de sunuyor: 2.0L EcoBoost 240PS ile sınıfının en güçlü motoruna sahip olan Mondeo, çift kavramalı yeni Ford PowerShift otomatik şanzıman ile pürüzsüz vites geçişi ve kolay sürüş keyfini birarada sunuyor. Nisan ayı itibarı ile satışa sunulan yeni 1.6L TDCi dizel motor seçeneği ile yüksek performans ve yakıt ekonomisini bir arada sunan Mondeo, 4.9 lt/100 km bileşik ortalama yakıt tüketimi ve 129g/km CO2 salımı ile ön plana çıkıyor.

Sınıfındaki eşsiz yeniliklerle Kuga Öne Çıkıyor

Akıllı 4x4 sistemine sahip Ford Kuga, yeni PowerShift otomatik vites teknolojisiyle 1.6 litrelik EcoBoost motor seçeneğini birleştirerek sınıfında iddialı bir konumda yer alıyor. Sınıfında ilk kez kullanılan teknolojileri ve 1.6 litre motor seçeneğinin yanı sıra daha akıcı, şık, ferah ve etkileyici tasarımıyla dikkat çekiyor. Kullanıcılarına günlük kullanımda kolaylık sağlayan yeni özelliklere de sahip olan Kuga’da elleri kullanmaya gerek kalmadan otomatik olarak açılan “Akıllı Bagaj Kapağı”, Ford’un araç içi iletişim ve eğlence sistemi SYNC ile birlikte Acil Durum Yardımı Sistemi gibi sınıfında ilk defa kullanılan teknolojiler yer alıyor. SUV sınıfında iddialı bir konuma sahip olmayı başaran Kuga, sınıfında en yüksek dereceyle EuroNCAP’den 5 yıldız almayı başardı.

Geniş ailelerin yeni vazgeçilmezi C-MAX

Tamamen yenilenen, hayatı ve sürüşü kolaylaştıran araç teknolojileri ve üstün performanslı ekonomik motor seçenekleri ile 5 koltuklu sportif C-MAX modeli ve daha geniş, modelleri aileler için tasarlandı. Bursa Autoshow Fuarı’ndaki yerini alan C-MAX, yeni çevreci ve performansı yüksek Euro 5 motora sahip. Kısa bir süre önce bağımsız Euro NCAP kuruluşu tarafından en yüksek not olan 5 yıldız güvenlik notu ile ödüllendirilen C-MAX, ailelerin güvenliğini ön planda tutuyor.

Türkiye ve Avrupa pazarının lideri B-MAX eşsiz tasarımıyla öne çıkıyor

Yılın ilk çeyreğinde Türkiye’nin ve Avrupa’nın sınıfında en çok satan aracı olan B-MAX, yılın ilk altı ayında da Türkiye ve Avrupa pazarındaki liderliğini korudu. Polk verilerine göre, Ford B-MAX, toplam 19 Avrupa ülkesinde yılın ilk yarısında toplam 38.000 adet satarak elde ettiği yüzde 15,8’lik pazar payıyla MAV sınıfının en çok satan aracı oldu. B-MAX, Türkiye pazarında da yılın ilk yarısında 956 adetlik satışa ve yüzde 40’lık pazar payına ulaştı. B-MAV sınıfında yer alan Ford B-MAX’ta, ön ve arka kapıların arasında bulunan B sütununun güvenlikten en ufak bir ödün vermeden ön ve arka kapıların içerisine entegre edilmesiyle yeni bir gövde tasarımı sunuluyor. Bu tasarım, kullanıcılara 1,5 metreye ulaşan sınıfının lideri kapı açıklığı ile otomobile biniş ve inişlerde büyük kolaylık sağlıyor. EuroNCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız alan Ford B-MAX, bulunduğu sınıfta EuroNCAP Advanced ödüllü “Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi”ni sunan ilk araç olma özelliğine de sahip.

“Ticaretin Makam Aracı” Tourneo Custom

Tourneo Custom; efsanevi Transit’in dayanıklılık ve sağlamlık mirasını koruyor ve aynı başarıyı ileriye götürmeyi hedefliyor. Tourneo Custom, fonksiyonel yapıları ile kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayacak

şekilde Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirildi. Transit ailesinin üyesi artık lüks, ileri teknoloji ve yüksek güvenlik sistemleri ile ön plana çıkıyor.

Şık bir dış görünüşe sahip olan Tourneo Custom, konfor ve fonksiyonelliği bir arada sunuyor. Gümüş renge boyanan ön ızgaraların yanı sıra motor gücü özelliğini gösteren sarı etiketler, çevreci özelliğini vurgulamak amacıyla maviye boyandı. Bunlara ilave olarak, kış şartlarında ve yağmurlu havalarda güvenli sürüşü arttıran “Isıtmalı Ön Cam” tüm ürün gamında standart olarak sunuluyor.

Transit Connect konfor ve şıklığı iş hayatına taşıyor

Kocaeli’nde üretilip ABD’de de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanına ihraç edilen Transit Connect, geniş iç hacmi, dayanıklılığı, yüksek konfor ve güvenlik özelliklerinin yanı sıra şık aksesuarları ile ticari araç kullanıcılarının hayatına değer katıyor. Transit Connect, binek araçların konfor ve şıklığını iş hayatına taşıyor. Yenilenen iç tasarıma, güvenlik özelliklerine ve yüksek teknolojiye sahip Transit Connect, tüm ihtiyaçları karşılayacak yapıya sahip.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑