OTOMOBİL

Ford'un kompakt modeli Focus'a makyaj

Ford’un kompakt modeli Focus, Cenevre Otomobil Fuarı için makyaj yaptı. Yılın ikinci yarısında pazara sunulacak araç, tutumlu yeni nesil motorları ve tuş kalabalığından kurtulan kokpitiyle dikkat çekiyor.

5 Mart 2014 Saat: 11:32
Ford'un kompakt modeli Focus'a makyaj
Ford'un kompakt modeli Focus'a makyaj

Dünyanın alanında en büyük 3 fuarı arasında yer alanCenevre Otomobil Fuarı, bu yıl 84’üncü kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.

6-16 Mart tarihleri arasında açık kalacak fuara hazırlanan markalar, en yeni modellerini dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor. Bu markalardan biri olan Fordda, kompakt pazardaki iddialı oyuncusu Focus’u, makyajlı haliyle sahneye çıkaracak. Sedan, haktchback ve station wagon versiyonları bulunan araç, keskinleştirilen tasarımından çok, tuş kalabalığından kurtulan kokpiti ve yeni nesil 1.5 litrelik motorlarıyla öne çıkıyor.

Park ettiği yerden kendisi çıkacak

Markanın ‘5 yılda 25 yeni araç’ program kapsamında yer alan yeni Focus, yılın ikinci yarısından itibaren çeşitli pazarlarda satışa sunulacak. Daha cesur dış hatlara kavuşan araç, dikey park etme teknolojisi, çapraz trafik uyarı sistemi ve park yerinden çıkış yardımcısı gibi yeni teknolojik özellikleriyle öne çıkıyor. Yeni araç, aynı zamanda Ford’un ileri düzey araç içi bilgi-eğlence sistemi olan SYNC 2 teknolojisini de kullanıyor.

Mavi renk ön planda

İki yeni mavi renge kavuşan araç, yeni bir kaput, ön şerit ve ızgarayla yeni Mondeo ve Fiesta’dan izler taşıyor. Araçta daha kalın izolasyon malzemelerinin yanı sıra daha kalın yan camlar ve motor bölmesinde sesin kabine sızmasını engelleyecek tedbirler alınarak yalıtım belirgin şekilde iyileştirilmiş.

Benzinliler yüzde 17 daha tasarruflu

Makyajlı Focus’ta artık 1.5 litrelik yeni nesil motor ailesi görev yapıyor. 1.0 litrelik EcoBoost motor, baz versiyon (100 ve 125 beygir) olarak yerini koruyacak. Yeni nesil 1.5 litrelik EcoBoost’lar ise yerini aldıkları 1.6 litrelik EcoBoost’la aynı gücü üretebiliyor. Yeni nesil turbo beslemeli benzinli motorlar 150 ve 180 beygir gücünde. Markanın açıklamalarına göre benzinli motorlar, önceki versiyonlarına göre yüzde 17 daha tasarruflu.

120 beygirlik dizel-otomatik 2015’te

Yeni araçta kullanılan 1.6 litrelik TDCi dizel ünite de artık yerini 1.5 litrelik TDCi’ye bırakıyor. 95 ve 120 beygirlik iki farklı versiyonu olan yeni dizel, önceki versiyonlara göre yüzde 19 daha tasarruflu. Öte yandan marka, gelecek yıl 120 beygirlik dizel motora PowerShift otomatik şanzıman seçeneği de ekleyecek.

Alfa Romeo 4C üstünü açtı

İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, 4C modelinin üstü açık versiyonu olan 4C Spider konseptini Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergiledi. Hafifliği ve yürüyen aksamının yanında, arka orta konumlu motoru ve arkadan itişli yapısıyla dikkat çekiyor. Seri üretimine 2015 yılının ilk çeyreğinde başlanması hedeflenen 4C Spider konseptinde tıpkı coupe versiyon gibi 1.75 litrelik turbo beslemeli benzinli motor görev yapıyor. TCT çift kavramalı otomatik şanzımanla kombine edilen motor, 240 beygirlik gücüyle öne çıkıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 4.5 saniyede tamamlayan araç, saatte 250 kilometrenin üzerinde son hıza ulaşabiliyor.  

Skoda’nın yeni tasarımı: VisionC

Skoda, son yıllarda yaptığı tasarım hamlesini yeni bir konseptle bir adım daha ileriye taşıyor. Markanın Cenevre’de tanıttığı ‘VisionC’ Coupe konsepti, markanın bundan sonraki modellerinin neye benzeyeceğini gözler önüne seriyor. Skoda CEO’su Winfried Vahland da,VisionC’yi, tasarım anlayışlarının bir sonraki aşamasının habercisi olarak niteliyor. Marka fuarda ayrıca yeni Octavia Scout ve doğalgazlı Octavia G-TEC’in de dünya lansmanlarını gerçekleştiriyor. Marka ayrıca kurucularından Laurin ile Klement’in isimlerini simgeleyen Octavia L&K ile yılın ikinci yarısından itibaren ekstra zarafet isteyenlere seslenecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑