DÜNYA

Fransa’dan, İran saldırısına karşı S.Arabistan’a füze desteği

Fransa, Orta Doğu’da muhtemel bir saldırıya karşı bölgedeki askeri varlıklarını güçlendiriyor. Uçak gemisi Charles de Gaulle’yi Orta Doğu’ya gönderme kararı alan Fransa; savunma füzelerini de Suudi Arabistan’a yerleştirmeye başladı.

19 Ocak 2020 Saat: 10:22
Fransa’dan, İran saldırısına karşı S.Arabistan’a füze desteği
Fransa’dan, İran saldırısına karşı S.Arabistan’a füze desteği

Fransa, Orta Doğu'da muhtemel bir saldırıya karşı bölgedeki askeri varlıklarını güçlendiriyor. Uçak gemisi Charles de Gaulle'yi Orta Doğu'ya gönderme kararı alan Fransa; savunma füzelerini de Suudi Arabistan'a yerleştirmeye başladı.  

Fransa'nın Orta Doğu'daki askeri varlıklarını güçlendirme kararını, İran ile ABD arasında artan gerilim ve Fransa'nın DAEŞ'e karşı savaşın ivme kaybedebileceği endişesi nedeniyle aldığı öne sürüldü.  

Askeri hareketler, bölgede nükleer anlaşmayı neredeyse tamamen geri çeken İran'a karşı yıldırım düşmesine varabilecek gelecekteki konuşmalar olduğunu ya da en azından dünyayı daha ekonomik sorunlara sokmak için petrol fiyatlarını tekrar yükseltme girişimi olduğunu gösteriyor.

Yetkililer; Fransa'nın,  İran'ın Eylül 2019'da Aramco petrol tesislerini hedef alan füze saldırılarının ardından savunmasını güçlendirmek için Suudi Arabistan'ın doğu kıyısında bir radar sistemi kullandığını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa'nın Orta Doğu'daki Fransız askeri operasyonlarını desteklemek için Ocak-Nisan ayları arasında uçak gemisi Charles de Gaulle ve ilgili savaş grubunu konuşlandıracağını söyledi.

Fransa, İran'ı dünyanın en büyük petrol işleme tesisine insansız hava araçları ve füzelerle saldırı düzenlemekle suçlayarak, yeni bir saldırıyı önleme sözü verdi.  

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 16 Ocak 2020 Perşembe günü geç saatlerde Fransız ordusuna yaptığı konuşmada "Gerilimin arttığı Arap Yarımadası ve Körfez'de, Suudi Arabistan Krallığının güvencesine katkıda bulunacak Jaguar Özel Kuvvetler Birimi gücünü konuşlandırdık" dedi.   

Fransız yetkililer, Jaguar Görev Gücü'nün bir parçası olarak Körfez'e bakan Suudi Arabistan'ın doğu kıyısında bir radar sisteminin konuşlandırıldığını ve daha fazla ayrıntı açıklamadılar.  

Geçen Aralık ayında, Fransız silahlı kuvvetleri sözcüsü, Körfez bölgesinde deniz seyrüsefer güvenliğini sağlamak için önümüzdeki ay Fransız bir savaş gemisinin devriye gezmeye başlayacağını söyledi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑