EKONOMİ

G20'ye Japonya damga vuracak

Washington'da başlayacak olan G20 toplantılarında gündemin ana maddesinin Yen'in zayıflaması için attığı adımlar nedeniyle Japonya olması bekleniyor.

19 Nisan 2013 Saat: 11:11
G20'ye Japonya damga vuracak
G20'ye Japonya damga vuracak
Japonya’nın defalasyonu yenmek için Yen’i değersizleştirmek için önemli adımlar atması sonrasında yeniden gözler bu tarafa çevrildi.

Özellikle BoJ’un beklentilerin üzerinde gerçekleşen hamleleri sonrasında daha önce destek verdiğini açıklayan ABD’de daha temkinli açıklamalar yapılırken,  Washington’da başlayacak olan toplantılarda Japonya’nın politikalarının yakın takipte olunduğu sinyalinin verilmesi bekleniyor.

Analistler Yen’in değeri tarafında gelen eleştiriler karşısında, zayıfla yolunda şaşmadan devam edeceğine inandıklarını belirtiyorlar. En son hafta ortasında IMF yetkililerinden Japonya’nın ekonomisini güçlendirmek için attığı adımların desteklendiğini belirtilmesi, ABD Hazinesinin iki günlük toplantısı sonrasında Japonya’ya daha temkinli yaklaşması G20’lerde de bu konunun tartışılacağı sinyalini net bir şekilde ortaya koydu.

Kapstram Capital’den sabit getirili işlemler direktörü Kumar Palghat toplantılardan bir önlem için öneri gelmeyeceğini ve Yen’in zayıflamaya devam edeceğini belirti. Piyasa beklentisi olarak da 100-110 aralığını veren Palghat bu rakamların Yen için uygun olduğunu belirtti.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin Kasım ortasında yaptığı enflasyon hedeflemesi açıklamaları sonrasında dolar karşısında yüzde 24 değer kaybı yaşayan Yen’in şimdilik yolu açık gibi görünse de ihracat cephesinde durumdan kötü etkilenen Güney Kore’nin rahatsızlığı da göz ardı edilemiyor. Geçtiğimiz hafta ihracat cephesinde yaşanan sıkıntının etkisi ile 15 milyar euroluk teşvik paketi açıklaması da takip edildi. Analistler Kendisi 15 yıllık deflasyondan kurtarmak isteyen Japonya için         
G20 toplantıların daha yumuşak bir havanın olacağı yönünde açıklamalar yapıyorlar. Bu noktada ayrıcalıklı olunduğu dile getirilen ülke için genel kanı doğru adımlar attığı yönünde.

Kur savaşlarının hala akılların bir kenarında olduğu belirtilirken, Japonya için bir karşı çıkış olmasa da perde arkasında çok hoşnut olmayanlarında azımsanmayacak kadar çok olduğuna dikkat çekiliyor.   

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑