SPOR

Galatasaray'da 5 milyon Euro'luk operasyon

Geçen sezon De Jong Aslan’a 3 milyon Euro bonservis ve yıllık 3 milyon Euro’ya önerildi. Yönetim parayı sokağa atmamak adına 1 sezon bekleyip 5 milyon Euro’luk karla transferi bitirdi

16 Aralık 2016 Saat: 07:10
Galatasaray'da 5 milyon Euro'luk operasyon
Galatasaray'da 5 milyon Euro'luk operasyon

SEZON başında orta sahaya takviye yapmak için tüm imkanlarını seferber eden G.saray çok sayıda oyuncu ile görüştü ancak en sonunda Nigel de Jong ile anlaşmaya vardı... Hollandalı oyuncu geçtiğimiz sezon da G.Saray’ın kapısından dönerken VATAN sarı-kırmızılıları büyük kâra geçiren detaylara ulaştı.

BİR sezon önce G.Saray ile görüşen Hollandalı orta sahanın maliyetleri de bir hayli kabarıktı. 3 milyon Euro’luk bonservis bedelinin yanı sıra yıllık da 3 milyon Euro ve 3 sezonluk kontrat isteyen Hollandalı’nın toplam maliyeti 12 milyon Euro’ya çıktı. Bu fiyatlar Aslan’a pahalı gelirken Nigel de Jong’tan vazgeçildi fakat irtibat koparılmadı.

SNEIJDER DEVREDE

BU sezon başında Lassana Diarra ile görüşen ancak Fransız oyuncunun bitmek tükenmek bilmeyen istekleri sonrasında transferden vazgeçen Aslan, çok daha cazip bir şekilde De Jong’u kadrosuna kattı. Göreve Riekerink’in devam etmesi ve Wesley Sneijder’in de hamlesi sonrasında De Jong sarı-kırmızılılara geldi.

Ancak Bu kez bonservis bedeli verilmeyen 32 yaşındaki orta saha yıllık da 2.5 milyon Euro’ya ikna oldu. 2 sezon için anlaşma yapılırken Aslan da bir sezon önceye göre toplam 5 milyon Euro’yu kasasında tutmayı başardı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑