KKTC

Galeri sahibi tutuklandı!

2001 model arabayı, 2004 model olarak göstermekle suçlanan galerici tutuklandı

28 Temmuz 2012 Saat: 17:16
Galeri sahibi tutuklandı!
Galeri sahibi tutuklandı!

Koçan üzerinde oynama yaparak 2001 model arabayı 2004 model olarak gösterip satmakla suçlanan Uluhan Oto Galeri’nin sahibi Halil İbrahim Uluhan aleyhinde 3 günlük tutukluluk emri alındı.

   “Resmi evrakı sahteleme ve sahtelenmiş resmi evrakı tedavüle sürme” suçlarıyla ilgili olarak aleyhinde soruşturma başlatılan zanlı Halil İbrahim Uluhan’ın müşterinin şikâyeti üzerine 26 Temmuz Perşembe günü gözaltına alındığı belirtildi.

   Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer’in huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü ve zanlı Halil İbrahim Uluhan’ın avukatı hazır bulundu.

   Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan ve meselenin tahkikatını yürütmekte olan polis memuru Mustafa Mahan, iddia makamının tanığı olarak mahkemede yeminli şahadet verip olguları aktardı.

   Polis memuru Mahan, zanlı Halil İbrahim Uluhan’ın 2010 yılı Ocak ayında Lefkoşa’da meydana gelen“resmi evrakı sahteleme ve sahtelenmiş resmi evrakı tedavüle sürme” suçlarıyla methaldar olduğunu söyledi.

   Olayın polisin bilgisine geldiği 26 Temmuz Perşembe günü zanlının gözaltına alındığını ifade eden, Mahan, zanlı aleyhinde başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

   Zanlı Halil İbrahim Uluhan’ın Uluhan Oto Galeri’nin sahibi olduğu ve tasarrufunda birçok araç bulunduğunu kaydeden Mahan, 8 tanığın ifadesinin alınması gerektiğini söyledi.

   Mustafa Mahan, zanlı tarafından üzerinde oynama yapıldığına inanılan araç koçanının polisin elinde emare olarak bulunduğunu kaydederek, zanlı Halil İbrahim Uluhan’ın tahkikat amaçlı olarak 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑