MODA

Gannuşi blog yazarının kırbaçlanmasını istedi

Tunus’ta iktidardaki İslamcı Ennahda Partisi’nin lideri Raşid Gannuşi, damadını yolsuzluk ve evlilik dışı ilişki yaşamakla itham eden bazı belgeler yayınlayan blog yazarının kırbaçlanmasını istedi.

30 Aralık 2012 Saat: 10:10
Gannuşi blog yazarının kırbaçlanmasını istedi
Gannuşi blog yazarının kırbaçlanmasını istedi
El Arabiya’nın haberine göre, Gannuşi bir Cuma vaazında Tunuslu blog yazarı Olfa Riahi’nin yayınladığı belgelerin “ikiyüzlülerin değerleri”ni yansıttığını ve Şeriat yasaları gereğince cezalandırılmasınun uygun olacağını belirtti.

Gannuşi’nin bu sözleri Tunus’ta tartışmalara neden oldu.

Siyasi analist Mundir Tabit, Gannuşi’nin açıklamasının ülkenin sivil statüsünün inkarı anlamına geldiğini ve “Şeriat kanunlarının dayatılması için açık bir çağrı” olduğunu belirtti.

El Mağrib gazetesinin genel yayın yönetmeni Ziyad Krişan ise Gannuşi’nin çağrısının İslamcıların dinle siyaseti birbirinden ayıramadığının işareti olduğunu söyledi.
METRESE DEVLET KASASINDAN ÖDEME
Blog yazarı Riahi, aynı zamanda Dışişleri Bakanı olan Refik Abdüsselam’ın eşi olmayan bir kadınla Sheraton Otel’de geçirdiği gecelerin parasını devletin kasasından ödediğini gösteren belgeler yayınlamıştı.
Otel faturalarının üzerinde Abdüsselam ve metresinin isimleri olduğunu ifade eden Riahi, El Şuruk internet sitesine verdiği röportajda, belgelerin gerçek olduğunu ispatlamanın iki buçuk ay aldığını ifade ederek, “Dışişleri Bakanlığı’nın banka hesabı bende var ve belgeleri orijinal olduğundan eminim” demişti.
Bakan Abdüsselam ise iddiaların hükümete karşı bir komplo olduğunu söyledi. Sheraton Otel’de “ofisine yakın olduğu için” kaldığını doğrulayan Abdüsselam, belgelerde adı geçen kadının ise bir “akraba”sı olduğunu belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑