GÜNCEL

Gazetecilere saldırı, 3 yaralı

Diyarbakır'da İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesi üzerine tepki için bölgeye gelen ve elinde silahlar bulunan grup, üç gazeteciyi yaraladı

9 Haziran 2015 Saat: 17:32
Gazetecilere saldırı, 3 yaralı
Gazetecilere saldırı, 3 yaralı

Diyarbakır'ın Şehitlik Mahallesi'nde Yeni İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'a silahlı saldırı yapılması üzerine olaylar çıktı. Bir grup ellerinde silah ve satırlarla sağa sola saldırmaya başladı. Olayda, belirlemelere göre 3'ü gazeteci, çok sayıda kişi yaralandı.

SİLAHLI SALDIRI SONUCU ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (Yeni İHYA-DER) Başkanı Aytaç Baran'a kimliği belirsiz kişiler tarafından evinin önünde silahlı saldırı düzenlendi. Baran, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

RASTGELE ATEŞ AÇTILAR

Bunun üzerine ellerinde silah ve satırlar bulunan bir grup, bölgeye gelerek çevreye ateş açtı. Hüda-Par'lı olduğu öğrenilen grubun, ilk belirlemelere göre çok sayıda kişiyi yaraladığı öğrenildi.

3 GAZETECİ YARALANDI

Görüntü almaya çalışan gazetecileri de hedef alan grup, İHA muhabiri Burak Emek ile DHA muhabirleri Canan Altıntaş ve Serdar Sunar'ı yaraladı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Gerginliğin devam ettiği bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yaralanan 3 gazeteciden durumu ağır olan DHA muhabiri Canan Altıntaş hastanede tedaviye alındı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑