YAŞAM

Gaziantep'te hortum felaketi

Gaziantepte fırtına sonrası oluşan hortum, 7 aileyi mağdur etti. Bir kamyonetin, çok sayıda ev eşyasının havada uçuştuğu olayda, iki çocuk ile birlikte hortuma kapılan 40 günlük bebek de yaralandı.

10 Ekim 2012 Saat: 13:41
Gaziantep'te hortum felaketi
Gaziantep'te hortum felaketi

Olay, Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Şahinbey köyünde yaşandı. Dün 15.30 saatlerinde köyde çıkan fırtına sonrası oluşan hortum felakete yol açarken, metrelerce ilerleyen hortum, 6 ay önce ırgatlığa gelen 7 ailenin barındığı çadırları uçurdu. Çadırlarla birlikte çok sayıda ev eşyası ile ailelerin kullandığı kamyonet de metrelerce sürüklendi. Ev eşyaları kullanılamaz hale gelirken, taklalar atan kamyonette maddi hasar meydana geldi. Yaşanan felakette Meliha (12) ve kardeşi Nusret (6) ile birlikte 40 günlük bebek Dilşah Tiler yaralandı.

Yaralılara ilk müdahale olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılırken, Meliha ile Nusret Ceylan kardeşler Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, Dilşah bebek ise Gaziantep Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Genel sağlık durumlarının iyi olduğu anlaşılan çocuklar, yapılan müdahalelerin ardından taburcu edildi.

Yaşananları anlatan Nurullah Çizik, "İki dakikalık bir kasırga geldi. O esnada bir birbirimizi göremedik çadırların içindeydik. Çocuklarla birlikte uçtuk, çadırlarda uçtu. Tarım işçisiyiz. Sezonluk iş için geldik. Şu an biber topluyoruz. Fırtınayla birlikte ne çadır kaldı ne de eşyalar. Buzdolabı 100 metre ileriye uçtu. Diğer buzdolabı ise daha ileriye uçtu. Ev eşyası hiçbir şey kalmadı" dedi.

Fırtına sonrası oluşan hortuma beşiğiyle birlikte bir bebeğin kapıldığını ve bebeğin metrelerce ileriye uçtuğunu ifade eden Çizik, "Beşik çadırın içindeydi. Bebek beşiğin içinde oturuyordu. Bir anda beşikle birlikte uçtu. Babası beşiği tutmak istedi ancak tutamadı. Bebek beşikle birlikte 10 metre kadar gitti. Ben geldim çocuğu kaldırdım. Çok büyük bir hortumdu. Araba olduğu yerde üç takla attı. 3 kişi yaralandı, hastanede tedavileri yapıldı. Yaralıların durumları iyi" diye konuştu.

Hortum felaketinde kamyonetin karton gibi havaya uçtuğunu dile getiren Sinan Ceylan, "Kasırganın geldiğini gördük. Çocuklara geliyor dedim, çadırların etrafına taş koydum. Bir dakika sürmedi fırtına geldi. Araba 3-4 takla attı, sanki karton gibi havaya uçtu. Eşyalar 200 metre havaya yükseldi. Bir beşik vardı, çocuk yeni doğmuştu. Beşikle birlikte çocukta uçtu. Eşyalarımız hep yüzlerce metre ileri savruldu kayboldular" şeklinde konuştu.

Ceylan, prefabrik banyonun da hortuma kapıldığını belirtirken, banyo içinde bulunan iki kardeşin yaralandığını sözlerine ekledi. Sinan Ceylan'ın kızı Meliha Ceylan (12) da, "Kardeşimi banyo yaptırıyordum. Fırtına geldi, ben kapıyı tuttum, sonra banyo düştü. Kardeşimle birlikte düştük ve kafam banyoya çarptı. Çadırlarımız, eşyalarımız uçtu" dedi.

Yaşanan felaket sonrası geceyi dışarıda geçiren ailelere köylüler ve komşu çadırdaki aileler yardım ederken, hortum nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen aileler yardım eli uzanmasını temenni etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑