DÜNYA

Gazze İslâm Cemiyeti'nden dünyaya çağrı

İsrailin amacının insanları korkutarak sindirmek olduğunu belirten Gazze İslâm Cemiyeti Başkanı Yakup Süleyman, Daha çok geceleri düzenlenen bombalı saldırılarla İsrail özellikle çocukları korkutmaya çalışıyor; evleri, hükümet bin

1 Eylül 2012 Saat: 14:30
Gazze İslâm Cemiyeti'nden dünyaya çağrı
Gazze İslâm Cemiyeti'nden dünyaya çağrı

Gazze İslâm Cemiyeti Başkanı Yakup Süleyman, İsrail tarafından Gazze'ye yapılan bombardımanların amacının, insanları korkutarak sindirmek olduğunu söyledi. Süleyman, bir süre önce İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin iki ayrı noktasına saldırı düzenlemesinin ardından bölgede yaşam şartlarının daha da kötüleştiğini söyledi.  İsrail ordusu tarafından bombardımanların devam ettiğini anlatan Süleyman, "Bu bombalamalar özellikle gece saatlerinde insanlar evlerindeyken yapılmaktadır. Bunun amacı insanları özellikle de çocukları korkutarak sindirmektir. İsrail ordusu bu bombalamalarda evleri, hükümet binalarını, camileri ve muhtaç insanların geçimlerini sağladıkları sanayi bölgelerini hedeflemektedir" diye konuştu.

HALK YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

İsrail'in Gazze'deki kuşatmayı arttırmak için yollar aradığını ifade eden Süleyman, Gazze'nin kapılarının kapanmasıyla halkın gelir kaynaklarının kesildiğini ve yaşam mücadelesi verdiklerini kaydetti. Gazze halkının büyük çoğunluğunun hayati ihtiyaçlarını karşılayamadığından yakınan Süleyman, şunları söyledi:

"Yaklaşan yeni eğitim yılında devam eden kuşatma ve kapıların kapalı olması nedeniyle okul ihtiyaçları karşılanamamaktadır. Gazzeli ailelerin yüzde 70'i yoksulluk sınırının altında olup, aileler çocuklarının kırtasiye gereçlerini temin edememektedir. Öncelikli olarak öğrencilerin eğitimlerini devam ettirmeleri için kırtasiye yardımına ihtiyaç vardır. İsrail ordusunun siyaseti sonucu öğrenciler bu haklarından mahrum kalmaktadır. Biz halkımızın cehaletle imtihan edilmesini istemiyoruz. Bunun olmaması için mücadele vermekteyiz."

FİLİSTİN HALKINI YALNIZ BIRAKMAYIN

Salgın hastalıklarla da mücadelenin devam ettiğini belirten Süleyman, askeri kuşatmanın sağlık sorunlarını daha da artırdığını ifade etti. Yaralı ve hastaların tedavilerinin kuşatma sebebiyle geciktiğini anlatan Süleyman, şunları kaydetti:

"Bu durum insani ihtiyaçların karşılanamadığı bir felakete dönüşmektedir. İnsanlarımıza umut vermek ve onların hayatlarını kurtarmak zorundayız. Onların ihtiyaçlarını karşılamak için sağlık bakanlığımız yetersiz kalmaktadır.

Tekrarlanan bombardımanların sonucu olarak Gazze'de evleri hasar gören muhtaç kardeşlerimizin evlerinin bütününü veya bir kısmını tamir etmek istiyoruz. O kardeşlerimiz sınır bölgesinde zor şartlar altında yaşamaktalar, onlara kış şartlarından korunmak için barınak sağlamalıyız. Filistin halkına reva görülen zulüm insan haklarına, uluslararası hukuka ve BM kararlarına aykırıdır. Bu gerçeğin unutulmaması ve Filistin halkının yalnız bırakılmaması gerekir."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑