KÜLTÜR/SANAT

Geleneksel Sanatlar Ramazan Sokağı’nda Halkla Buluşuyor

Konya’da Ramazan ayı boyunca geleneksel el sanatlarının uygulamalı olarak sergileneceği Ramazan Sokağı, Kültürpark’ta açıldı.

24 Temmuz 2012 Saat: 13:01
Geleneksel Sanatlar Ramazan Sokağı’nda Halkla Buluşuyor
Geleneksel Sanatlar Ramazan Sokağı’nda Halkla Buluşuyor

Konya’da Ramazan ayı boyunca geleneksel el sanatlarının uygulamalı olarak sergileneceği Ramazan Sokağı, Kültürpark’ta açıldı. Selçuklu evlerini yaşatan Konya evleri tipinde dizayn edilen sokakta 20 farklı el sanatı icra ediliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark’ta yapılan Geleneksel El Sanatları Sergisi Ramazan Sokağı açıldı. Ramazan ayı boyunca geleneksel el sanatları uygulaması ve sergisinin yapılacağı Ramazan Sokağı’nın açılışını AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez ile yapan Konya Büyükşehir Belediye (KBB) Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın Ramazan’ı coşkuyla yaşadığını belirtti. Akyürek, gayretlerinin halkı daha huzurlu ve iz bırakan Ramazan akşamlarıyla buluşturmak olduğunu söyledi.

Açılışı yapılan Ramazan Sokağı’nın Konya evleri tipinde, Selçuklu geleneğini yaşatan tarzda düzenlendiğini vurgulayan Başkan Akyürek, “Burada geleneksel el sanatlarını sergileyerek vatandaşlarımızla buluşturacağız. Sokakta 20 el sanatı yer alıyor. Bu çalışmalar, geleneğimizin yaşatılmasına katkı yapacaktır. Tüm hemşehrilerimizi bu güzellikleri, bu coşkuyu görmeye davet ediyorum” dedi. Hüseyin Üzülmez de, Ramazan Sokağı’nın hayırlı olmasını dileyerek, serginin unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarının yaşatılması açısından önem taşıdığını vurguladı.

Açılışın ardından Milletvekili Üzülmez, Başkan Akyürek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ve beraberindekiler Ramazan Sokağı’nı gezerek, geleneksel el sanatları uygulamalarını inceledi. Kültürpark’ta açılan Geleneksel El Sanatları Sergisi Ramazan Sokağı her akşam saat 21.00’dan itibaren Ramazan ayı boyunca açık kalacak.

KÜLTÜRPARK’TA RAHMET AKŞAMLARI

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark’ta düzenlenen Rahmet Akşamları’na Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu konuk oldu. Müslümanların özlemle beklediği Ramazan ayının şifasını da beraberinde getirdiğini dile getiren Saraçoğlu, oruç tutarken bazı kurallara uymak gerektiğini hatırlattı.

Beslenmenin önemli bir konu olduğunu vurgulayan Saraçoğlu, “Ramazan ayında mümkün olduğu kadar kızartmalardan uzak durun. Vücuttan su atan kahve ve siyah çaydan uzak durun. Beyaz ekmeği ne kadar çok tüketirseniz o kadar çok acıkırsınız. Ne kadar çok tatlı tüketirseniz gün içinde o kadar baş ağrısı çekersiniz.” diye konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑