GÜNCEL

Gelin Canlar 17. Kez bir olalım, birlik olalım

Seka Park Uçurtma Tepesi önünde, 11 Ağustos Cuma akşamı gerçekleştirilecek olan Sevgide Buluşalım etkinliğine tüm Kocaelililer davetli

9 Ağustos 2023 Saat: 09:11
Gelin Canlar 17. Kez bir olalım, birlik olalım
Gelin Canlar 17. Kez bir olalım, birlik olalım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin inanç hayatına önemli katkı sunan ve her yıl Muharrem ayı içinde düzenlenen Sevgide Buluşalım etkinliğini bu yıl 17. kez gerçekleştirecek. Seka Park Uçurtma Tepesi önündeki Sevgide Buluşalım Etkinliği, 11 Ağustos Cuma akşamı 20.30’da yapılacak. Canları 17. kez buluşturacak anlamlı etkinlikte sevilen sanatçılar Sercan Direk, Nilüfer Sarıtaş, Volkan Yılmazer, Müslüm ve Mustafa Eke en güzel deyişleri seslendirecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, etkinlikle ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek bilgi aktardı. “Bütün Alevi, Bektaşi, Sünni kardeşlerimizi, hemşerilerimizi fitnecilere fırsat vermeden her zaman el ve gönül birliği içerisinde hareket etmeye davet ediyoruz” diyen Genel Sekreter Gündoğdu, “Gelin canlar bir olalım” dedi.

 

BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Maide Restoranda düzenlenen basın toplantısına Genel Sekreter Balamir Gündoğdu’nun yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal ile Alevi dernek ve vakıflarının başkanları ile muhtarlar katıldı.

 

AMACIMIZ BİRLİKTELİĞİMİZİ PEKİŞTİRMEK

Genel Sekreter Gündoğdu, her yıl düzenlenen etkinliğin amacını; Alevi kardeşlerimizle bağları güçlendirerek, birlikteliği pekiştirmek olarak açıkladı. “Alevi’si - Sünni’siyle adeta bir mermer blok gibi tek ve bütün olan milletimizin, birbirine olan gönül bağını bir kez daha bütün dünyaya duyuruyoruz” diyen Genel Sekreter Gündoğdu, Muharrem ayının İslâm dünyası için dini, tarihi ve kültürel açıdan taşıdığı öneme dikkat çekti. Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin'in ve çoğu Ehl-i Beytten 70'den fazla insanın Kerbela'da şehit edilmesinin bütün müminleri derinden yaraladığını ifade eden Genel Sekreter Gündoğdu, “Dünyanın hangi, bölgesinde olursa olsun Kerbela olayı, tüm Müslümanların akıllarından çıkmayacak bir iz, bir uyarıdır” dedi.

 

KENTİN İNANÇ HAYATINA BÜYÜK DEĞER KATTI

Basında toplantısında Sevgide Buluşalım etkinliğinin kente olan katkısı üzerinde duruldu. Genel Sekreter Gündoğdu, etkinliğin gelenekselleşerek, kentin kültür ve inanç hayatına çok büyük bir değer kattığını kaydetti.  Bu etkinlikle Alevi-Bektaşi kültürünün tanıtıldığını ifade eden Genel Sekreter Gündoğdu, “Alevi’siyle - Sünni’siyle bir ve bütün olduğumuzu, dosta - düşmana haykırıyoruz. Bizi bölmek, yurdumuzu yeniden işgal etmek isteyenlere karşı

dur diyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediye’mizin bu yıl 17’ncisini gerçekleştireceği Sevgide Buluşalım etkinliği, bu nedenle çok önemlidir” dedi.

 

GELİN CANLAR BİR OLALIM

Sözlerinin bağlamında etkinliğin davetini gerçekleştiren Genel Sekreter Gündoğdu, “Bütün Alevi, Bektaşi, Sünni kardeşlerimizi, hemşerilerimizi fitnecilere fırsat vermeden her zaman el ve gönül birliği içerisinde hareket etmeye davet ediyoruz. Gelin canlar bir olalım” dedi. Sevgide Buluşalım etkinliğine destek veren tüm derneklere teşekkür eden Genel Sekreter Gündoğdu, “İnşallah, 17’ncisinde değil, 50’ncisinde 100’üncüsünde de bu dostluğun ve kardeşliğin daha da pekişerek hayat bulmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

GÜNDOĞDU’DAN GEÇMİŞ OLSUN VE ŞİFA TEMENNİSİ

Genel Sekreter Gündoğdu, dün öğleden sonra Derince Limanında meydana gelen kaza nedeniyle geçmiş olsun dileklerini dile getirerek, aralılara acil şifalar diledi.

 

ALİ EKBER İNCESU’DAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Basın toplantısında İzmit Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ali Ekber İncesu da bir konuşma yaptı. İncesu, konuşmasında Muharrem ayı boyunca gerçekleştirilen ibadetler ve yüzyıllardır gerçekleştirilen geleneklerle ilgili bilgi aktardı. Kerbala Olayı’nın halen yüreklerde yanan bir acı olduğunu kaydeden İncesu, “Kerbela vakası her Müslümanın içinde yaşaması gereken bir yastır. Hz. Peygamberin torunlarının hunharca öldürüldüğü bir olaydır. Bu acıyı herkesin bilmesi gerekiyor” açıklamasını yaptı. İncesu, Sevgide Buluşalım gibi anlamlı bir etkinliğin tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğini de dile getirerek, “Yıllardır bizi sevgide buluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyemize, her zaman yanımızda olan Başkanımız Tahir Büyükakın’a çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

DESTEK VEREN VAKIF, DERNEK VE MUHTARLIKLAR

Cem Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenecek olan 17. Sevgide Buluşalım etkinliğine

Gebze İlçesi Cem ve Kültür Evi Yaptırma Yaşatma Derneği, Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği, Darıca Cemevi Anadolu Kültür ve Görgü Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Körfez Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Gültepe Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şubesi, Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi, Abdal Musa Cem ve Kültür Evi Çayırova Cem Vakfı, Cem Vakfı Derince Şubesi ile Bayraktar, Mecidiye ve Balören Mahallesi Muhtarlıkları destek verecek.

 

EN GÜZEL DEYİŞLER SESLENDİRİLECEK

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑