KADIN

Gelinlikte artık sınır yok

Eskiden, her genç kızın rüyasını, ”Beyaz bir gelinlik” süslerdi. Şimdilerde ise model, renk ve kalıp derken gelinlik çok çeşitlendi.

26 Haziran 2014 Saat: 18:10
Gelinlikte artık sınır yok
Gelinlikte artık sınır yok

Gelinlik mağazası koordinatörü Muzaffer Büyükbaş, ”Çeşit ve model olarak gelinlikte artık sınır yok. Eskiden ‘beyaz bir gelinlik olsun’ şeklinde bir tanımlama vardı ama şimdi model, renk, kalıp derken çeşit fazlalaştı” dedi.Yaz aylarının gelmesiyle düğünlerin de arttığını ifade eden Büyükbaş, ”Kayseri ve çevre illeri düşündüğümüz zaman daha çok kiralama tercih ediliyor. Hayatta bir defa olduğu için gelinlik insanların ikinci defa kullanma şansı olmayınca genelde kiralamayı tercih ediyorlar. Gelinlik kiralamaları 300 TL’den başlayıp 10 bin TL’ye kadar var. Satın alma ile kiralama arasında ise 300 ile 500 TL arasında çok cüzi miktarlar fark etmekte” diye konuştu.

Büyükbaş, ”Bazen bayanlar arasında aynı gelinliği beğenme ve sıraya girme oluyor. Bu senenin modası prenses ve balık modelleri olduğu için bu ürünlerde maalesef sırayla sipariş alıyoruz” ifadelerini kullandı.Gurbetçilerin gelmesi ile yoğunluğun yavaş yavaş artacağını ifade eden Büyükbaş,

”Ancak geçtiğimiz senelere göre şu an pazarda bir daralma var. Fakat biz Ramazan’dan sonra daralmanın son bulacağını ve işlerimizin daha da artacağını düşünüyoruz. Çünkü eskisi gibi, ‘İki bayram arası düğün olmaz’ veya belli zamanlarda düğün olur, gibi düşünceler ortadan kalktı. Artık insanlar kış dahil düğünlerini yaptıkları için, düğünlerin bütün bir seneye yayılması söz konusu. Aylardan genellikle Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında gelinlik satışlarımız yoğun oluyor” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑