BELEDİYE

Geliriyle çocuklar okuyacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Toplumsal Köy Kalkındırma Projesi kapsamında köylerin kalkınması amacıyla köylere meyve fidanları dikmeye devam ediyor.

18 Mart 2013 Saat: 14:08
Geliriyle çocuklar okuyacak
Geliriyle çocuklar okuyacak

. Bu kapsamda son olarak İzmit Ortaburun Köyü’ne chandler ve franquette cinsi ceviz fidanı dikildi. Ceviz fidanlarından elde edilecek gelir köydeki çocukların eğitimi için harcanacak.

Toplumsal köy kalkındırma projesi kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, TEMA Vakfı ve Notre Dame De Sion Fransız Lisesi işbirliği ile İzmit Ortaburun Köyü’nde 7000 metrekarelik alana chandler ve franquette çeşidi ceviz fidanının dikimini yapıldı. Etkinliğe Notre Dame De Sion Fransız Lisesi Müdür Yardımcısı Suzan Sevgi, Okul Coğrafya ve Çevre Kulübü öğretmeni Seval Erol, 16 Genç TEMA Üyesi öğrenci, Kocaeli TEMA Temsilcisi Nermin Tol, İzmit Ortaburun Köyü Muhtarı Yüksel Özcan ile köy sakinleri katıldı.
KÖY OKULU TADİLATI YAPILACAK
Ortaburun Köyü’ne damla sulama sisteminin kurulması için gerekli malzemeler Notre Dame De Sion Fransız Lisesi tarafından temin edilecek. Ortaburun köyünde atıl durumda bulunan eski köy okulu tadilatı yapılıp sosyal amaçlı kültür merkezi olarak hayata dönüştürülecek. Tadilatı yapılan okul binası Ortaburun köyündeki öğrenciler ile ve çevre köylerdeki öğrenciler için etüd merkezi, köydeki kadınları için kültür evi ve köy cemiyetleri için ise sosyal tesis olarak kullanılacak. Notre Dame De Sion Fransız Lisesi Çevre Kulübü yetkilileri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte köyün potansiyel gelir kaynaklarını ve ekolojik koşullarını dikkate alarak gerekli çalışmaları bundan sonra da sürdüreceğini söyledi.
Etkinliğin sonunda Notre Dame De Sion Fransız Lisesi Çevre Kulübü öğrencilerinin hazırladıkları hediyeleri köydeki çocuklara dağıttı. Ceviz fidanlarından elde edilecek gelirin köydeki çocukların eğitimi için harcanacağı dile getirildi. Proje sahasının kontrolünü Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği bünyesinde görevli Veteriner Hekimler ve Ziraat Mühendislerinin sağlayacağı bildirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑