DENİZ

Gemi söküm tesisinde 11 kişi zehirlendi

Aliağa Gemi Söküm Tesislerinde meydana gelen karbondioksit kaçağı 11 kişinin zehirlenmesine, gaz kaçağından etkilenerek yere düşen bir işçinin de yaralanmasına sebep oldu.

20 Şubat 2013 Saat: 17:03
Gemi söküm tesisinde 11 kişi zehirlendi
Gemi söküm tesisinde 11 kişi zehirlendi
Edinilen bilgilere göre; geçtiğimiz akşam saatlerinde Gemi Söküm Tesislerinde bulunan Anadolu Gemi Söküm’ de bir geminin parçalanması sırasında karbondioksit kaçağı meydana geldi. Söküm sırasında geminin demirbaşı olan büyük boy yangın söndürme tüpünde meydana gelen karbondioksit kaçağını gören bir işçi tüpü müdahale etmek isterken karbondioksit gazına maruz kalarak yere düştü. 

Arkadaşını kurtarmak isteyen diğer işçiler de gazın etkisiyle fenalık geçirince gaza maruz kalarak yaralanan işçi sayısı 11’e çıktı. Bu sırada olayın kargaşasından telaşa kapılan Ahmet Karaboğazlı ise ayağı kayarak düştü. Karaboğazlı, düşme sonucu ayağından ve başından yaralandı.Olay esnasında söndürme tüpünden sızan karbondioksit maruz kalarak yaralanan; Cemal Sevgi, Deniz Toy, Ercan Arslan, Erdoğan Çam, Musa Akçay, Haydar Develi, İsmail Develi, Ersin Abaylı, Ahmet Karaboğazlı ve Üfret Çam ilk müdahaleleri olay yerinde yapıldıktan sonra ambulanslarla Aliağa Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındılar. Alınan son bilgilere göre gaz kaçağından zehirlenen işçilerin bir kaç saat gözlem altında tutulduktan sonra İzmir’e sevk edildiler.

Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği yetkilileri tarafından; olaya neden olan karbondioksit kaçağının söküme gelen geminin deposunda bulunduğu, söküm esnasında meydana gelebilecek olası bir yangına karşı müdahalede kullanılır düşüncesiyle gemiden tahliye edilmediği ve yaşanan olaydan dolayı üzüntü duydukları belirtildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑