DENİZ

Gemiciye gemi sattı

Türkiye, dünyanın önde gelen denizci ülkesi Norveç’e gemi ihraç ediyor.

1 Eylül 2013 Saat: 11:48
Gemiciye gemi sattı
Gemiciye gemi sattı
İstanbul Tuzla’da Çeksan Tersanesi’nde inşa edilen N51 Oyfjord isimli canlı balık gemisi, denize indirilerek Norveçli yetkililere teslim edildi.

İstanbul Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, Norveç gibi gemicilik sektöründe dünyada önde gelen bir ülkeye gemi ihracatının önemli olduğunu söyledi.

Norveç’e ihracatın arkasının geleceğini kaydeden Bayrak, “İhracatımız eski başarılı günlerimize doğru ivme kazanıyor. Tuzla’da tersanelerde artık çekiç sesleri yükselecek.” dedi. Tuzla’da faaliyette bulunan Çeksan Tersanesi’nde inşa edilen 70 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde 2.500 grostonluk canlı balık gemisi dün törenle denize indirildi. İç donanım aksamı Norveç’te monte edilecek N51 Oyfjord isimli gemi Norveçli Aas Mek Tersanesi yetkililerine teslim edildi. 

Aralık ayında benzer özelliklere sahip N52 isimli ikinci bir geminin daha teslim edileceğini bildiren Bayrak, “Norveçli sektör temsilcileriyle görüşmelerimiz sürüyor. İhracatın arkası gelecek. Bugün denize indirdiğimiz gemi gibi niş ürünlerde iddialıyız. Bu alanda Çin ve Uzakdoğu ile rekabetteyiz.” diye konuştu. İhracatta sektör olarak 1 milyar dolar hedefini aşacaklarını vurgulayan Bayrak, yılın 8 aylık döneminde, 2012 yılındaki 800 milyon dolar dış satış seviyesini yakaladıklarını ifade etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑