YAŞAM

Genç girişimcilere köprü olacak iş birliği

Kapadokya Teknopark ve Genç Başarı Eğitim Vakfı arasında girişimci yetiştirmek için iş birliği protokolü imzalandı. Bu işbirliğiyle, daha fazla girişimciye ulaşılıp, gençlerin girişimci zihin yapısını geliştirmek amaçlanıyor.

6 Mayıs 2022 Saat: 11:12
Genç girişimcilere köprü olacak iş birliği
Genç girişimcilere köprü olacak iş birliği

Genç Başarı Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Çelik Ören ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin‘in katılımıyla, iş birliği protokolü imzaladı. Bu protokol ile daha fazla girişimciye ulaşmak ve gençlerin girişimci zihin yapısını geliştirmek amaçlanıyor.

Protokole NEVÜ Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin ile imza atan Genç Başarı Eğitim Vakfı Başkanı Çelik Ören, “Bu iş birliği ile güçlerimizi birleştirerek daha fazla sayıda girişimciye ulaşmayı amaçlıyoruz. Gençlerimiz için en çok önemsediğimiz konu, ‘Girişimci Zihin Yapısı’ ve çocukların, gençlerin bu zihin yapısına sahip olabilmeleri için gerekli eğitime erişebilmeleri.” dedi.

Bu protokol sayesinde genç girişimciler için bir köprü oluşacağını da sözlerine ekleyen Ören, “Girişimcilikte güçlerin birleştirilmesi ve iyi bir iş birliği planı ile ülkemizin her köşesindeki gencimize erişecek potansiyele sahip kurumlarımızın olduğunu biliyorum. Yeter ki gençlerimiz için birlikte aksiyon alacak vizyonu geliştirebilelim. Bu nedenle Kapadokya Teknopark ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğimiz çok değerli. Çok daha fazla gencimize ulaşacak ve yetkinliklerini geliştireceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Prof. Dr. Semih Aktekin ise, “Genç Başarı Eğitim Vakfı ile imzalanan iş birliği protokolüyle karşılıklı olarak faaliyetleri destekleyerek ortak ekosistemleri büyütmeyi ve bu sayede daha fazla sayıda girişimciye ulaşmayı amaçlıyoruz. Kapadokya Teknopark olarak, Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından yürütülen uygun programların tanıtımına destek vererek, Nevşehir bölgesindeki teknoloji tabanlı girişimlere imkanlar dahilinde kuluçka merkezi olanaklarını sunacağız. Diğer taraftan Genç Eğitim Vakfı da Kapadokya Teknopark tarafından yürütülen faaliyetlerden kendi ekosistemi için uygun olanların tanıtımına destek vererek, kendisine ulaşan başvurular içerisinden uygun olanları Kapadokya Teknopark’a kuluçka hizmeti temin etmeleri için yönlendirecek.” şeklinde konuştu.

NEVÜ Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin, Genç Başarı Eğitim Vakfı Başkanı Çelik Ören, Genç Başarı Eğitim Vakfı Genel Müdürü Seçil Çelebi, Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Dr. Bilgin Yazlık katıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑