KADIN

Genç görünmenin tüyoları

Elbette hepimiz yaş alıyor ve gençlik yıllarımızı geride bırakıyoruz. Ancak her yaşın bir güzelliği olduğu gibi, her yaşta da dinamik, bakımlı ve genç görünüm kazanmanın basit kuralları var...

17 Ağustos 2013 Saat: 11:40
Genç görünmenin tüyoları
Genç görünmenin tüyoları
Yaşlılık lekeleri, kırlaşmış ve seyrelmiş saçlar, mimik çizgileri, örümcek damarlar, başparmak çıkıntıları... Bunların hepsi yaşlılık belirtileri.
Ancak biliyoruz ki yaşlanmayla savaşmak gerekiyor. 10 kat daha iyi, 10 kilo daha hafif, 10 yıl daha genç görünmenin yolu ise sadelikten geçiyor. Gelin ilk önce vazgeçilmezimiz jean’le başlayalım.

GENÇ DURUŞUN ADRESİ JEAN

Doğru jean almanın en önemli püf noktası bedeni, yani size uyması. Neye para ödediğinizin en önemli sebebi size yakışması, bedeninizle uyum sağlamasıdır. Jean turizminin felsefesi şu, ne kadar gençseniz ve ne kadar iyi bir bedene sahipseniz ucuz olanlarla paçayı o kadar rahat kurtarabilirsiniz.

Bu, benim pahalı olanı tercih etmemin sebebi değil tabiî ki ama fiyatlı olanların her detayı düşünülmüş oluyor ve bedene de tam oturuyor. Bana göre ucuz jeanleri tercih edenler, iyiyi bulana dek gereksiz masraf yapmış oluyorlar. ‘Az al, öz al’ı her alışverişimizde hatırlayalım.

BOL VAKİTTE ALIŞVERİŞ YAPIN

Dokusu iyi değilse, bedeninize uygun değilse, bacaklarınızı kalın gösteriyorsa, sizin için doğru seçenek değil demektir. Kaliteli jeanler gerçek bir yatırım, 2003’te satın aldığım jean’i hâlâ giyiyorum mesela. Senelerce kullanabiliyorsunuz.

Tek bir çift deneyerek doğru modeli bulamazsınız çok fazla ürün denemelisiniz, o yüzden jean alışverişini bol vaktiniz olduğunda yapın. Deneyin ve deneyin. Girdiğiniz mağazanın, kendi ürünlerini tanıyan personelden oluşmasına dikkat edin. Böylece size yakışabilecek modeli de çok rahat tavsiye edebilirler.

Piyasada bir sürü mükemmel jean mevcut olabilir ama size yakışmadığı sürece asla genç ve modern görünmeyeceklerdir. Arkadan da inceleyin, ne kadar yakıştığına daima dikkat edin, üzerindeki markaya değil

DOĞRU RENK

Yıkama durumunu mutlaka göz önüne almalısınız. Sadece iki renk giyilmeye değer-gerçek mavi ve koyu tonlar ve en basit olanlar, en güzel olanlardır. Delikleri, yırtıkları, işlemeleri ve ışıltıları olmayanlar. Taşlanmış olanlar ise sizi çekici göstermez, sadece istenmeyen bakışları kalçalara çekmeye neden olur.

HER ŞEY DETAYDA SAKLI

Yakışmayan jeanler kadar sizi yaşlı gösterecek başka bir şey yok. İşte size, her akıllı müşterinin bilmesi gereken birkaç tüyo:

DOĞRU KESİM

İspanyol paçalar hâlâ kadınların gözdesi. Kalçalara iyilik yapıyorlar. Bedeninizi dengelemenin en doğru yolu, bu kesimde olan jeanler. İş yeri içinde jean görünümlü pantolonlar çok ideal. Bir de skinny (dar paça) jeanler var. Kesimleri dar olup, vücudu sarıyorlar. Vücudunuz ince ve düzgün değilse, bu stil sizde çok dar görünecektir ve çekici olmayacaktır. İlle bu trendi modeli istiyorsanız, düz kesim (straight-leg) jeanleri tercih edebilirsiniz. Çok dar olmamakla beraber bacaklarınızı olduğundan uzun gösterirler.

DOĞRU YÜKSEKLİK

Düşük belli jeanler çok genç işidir, siz de ise ‘ben yaşlıyım’ diye çığlık atarlar. Çok yüksek belliler ise tamamen “anne işi’’ler. Kalçalarınızı geniş, ve karnınızı ise şişkin gösterirler. Demek istediğim orta yükseklikte olan bel oranı. Bu kesinlikle sizin için en doğru kesim olacaktır bazı tasarımcılar zekice bir çözüm getirdiler; bunlar, ön tarafı arkaya göre daha düşük olan jeanler. Bu da sizin için iyi bir seçenek olabilir.

DOĞRU KUMAŞ

Az miktar bir streç bile içerse bu kalçalarınızı sarmaya yeter ve üzerinize oturur. Sizi rahat ettirecek kadar streç jeanler giymelisiniz. Aksi takdirde çok dar olur (kendinizi sıkışmış gibi hissedebilirsiniz). Streç olmayan kotlar ise rahat olmaz, özellikle otururken.

DOĞRU CEPLER

Jean'leri bir araya getirmek zor değilmiş gibi gözükebilir ama aslında tasarımları da matematik gerektirir. Cep büyüklüğü, şekli ve yerine oturması, konusu, sizin mağazayı terk edip gitmenize sebep olabilir. Ceplerin gereksiz küçük olmamasına dikkat edin. Küçük cepler geriye, kapatılmamış bir sürü yer bırakır. Ceplerin oranlı durması çok önemlidir. Poponun altına sarkan daha büyükçe cepler daha doğru seçim olur.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑