GÜNCEL

Gezi Parkı'na giriş yeniden açıldı

Nuray Çokol ve Özgür Kaya çiftinin Gezi Parkı'nda yapılması planlanan nikahları polis engeline takıldı.

20 Temmuz 2013 Saat: 20:25
Gezi Parkı'na giriş yeniden açıldı
Gezi Parkı'na giriş yeniden açıldı

Davetlilerden önce Gezi Parkı'na gelen Çevik Kuvvet ekipleri 17.15'ten itibaren parka girişleri yasakladı. Şişli Evlendirme Dairesi'nde nikahları kıyılan Gelin ve damat nikahın ardından davetlilerle birlikte fotoğraf çektirmek için Gezi Parkı'na doğru yola çıktı. Polis 19.40'ta barikatı kaldırıldı. Yüzlerce kişi her bir noktadan Gezi Parkı'na girdi. Gezi Parkı protestoları sırasında tanışan Nuray Çokol ve Özgür Kaya'nın nikahları arkadaşlarının alkışları eşliğinde Gezi Parkı'na geldi.

Akşam Gezi Parkı'na düğün ve forum için çağrı yapılmıştı. Saat 17.15'tan itibaren park griişnde önlem alan polis içeri girişlere izin vermedi. Polis barikatının önünde toplanan bir grup ise sloganlarla parkın kapatılmasını protesto edildi. Bir kadın ise parkın kapatılmasını protesto ederek polislerle tartıştı. Parka girmeye çalışan kadına polis engel oldu. Ancak kadının ısrarı üzerine polis kadının parka girişine izin verdi.
POLİS, TOPLANAN GRUBU PARKTAN UZAKLAŞTIRDI
Taksim Gezi Parkı'na girişlerini kapatan polis, toplanan grubu iterek meydana doğru uzaklaştırdı.
POLİSLE GÖSTERİCİLER ARASINDA ARBEDE ÇIKTI
Taksim Gezi Parkı'na girişlerini kapatan polis, toplanan grubu iterek meydana doğru uzaklaştırıyor. Bu sırada göstericilerle polis arasında arbede çıktı.
POLİS, İSTİKLAL CADDESİ ÜZERİNDE EYLEMCİLERE MÜDAHALE ETTİ
Akşam Gezi Parkı'na düğün ve forum için çağrı yapılmıştı. Saat 17.15'tan itibaren park griişnde önlem alan polis içeri girişlere izin vermedi. Polis grubu İstiklal Caddesi üzerine kadar uzaklaştırdı. Cadde üzerinde toplanan grup solganlarla bekleyişini sürdürüyordu. Polis TOMA'lardan su sıkarak eylemcilere müdahale etti. Polis daha sonra eylemcileri kovalamaya başladı.
POLİS DÜĞÜNE İZİN VERMEDİ
Gezi Parkı protestoları sırasında tanışan Nuray Çokol ve Özgür Kaya’nın nikahları bu akşam saat 19.30’da Gezi Parkı’nda yapılacaktı. Çift, düğünleri için tüm çapulcuları parka davet etmişti. Ancak davetlilerden önce parka polis girdi. Saat 17.15’ten itibaren park Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun emriyle boşaltıldı. Gezi Parkı’nı boşaltmak istemeyenlerle polisler arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Polis Gezi Parkı’nın yanı sıra Taksim Meydanı’nın da boşaltılması için anonslar yaptı.
Nuray Çokol ve Özgür Kaya çiftinin nikahı 19.30'da Şişli Evlendirme dairesinde kıyılacak. Aynı anda bahçesinoe Yeryüzü Sofrası adı altında iftar programı olacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑