GÜNCEL

Giresun’a 1.5 milyarlık yatırım

Selin vurduğu Giresun’u yeniden ihya ve inşa etmek için tüm imkânlar seferber edildi. Şehirde 1.5 milyar liralık 24 proje devam ederken TOKİ eliyle 3 bin 764 konut tamamlanarak sahiplerine sunuldu.

14 Nisan 2023 Saat: 12:40
Giresun’a 1.5 milyarlık yatırım
Giresun’a 1.5 milyarlık yatırım

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca deprem, sel, yangın gibi doğal afetlerden zarar gören illerde yaraları sarıp hayatı normale döndürme adına gerekli adımlar atılıyor. Yeni konut ve iş yerleri 1 yıl içerisinde inşa edilerek teslim ediliyor.

Talimat Erdoğan'dan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bakanlığın koordinesinde yapılan afet çalışmalarına hız verildi. Çalışmalar kapsamında 2020-2022 döneminde ülke çapında yaşanılan afetlerin etkilerini gidermek amacıyla Antalya, Muğla, İzmir, Kastamonu, Sinop, Rize, Artvin, Giresun, Elazığ, Malatya’da ihtiyaç duyulan konutlar ve ticari yapılar süratle inşa edilerek vatandaşlara sunuldu. Böylece afetin etkileri ortadan kaldırıldı. 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8’lik depremin üzerinden geçen yaklaşık 3 yıllık süreçte Elazığ ve Malatya’da toplam 33 bin 821 adet konutun inşası tamamlandı. İzmir’de ise 5 bin 61 konut ve ticari bağımsız birimin inşaatından 4 bin 604 adet evin yapımı bitirildi.

23 Kasım 2022 tarihinde yaşanan Düzce Depremi sonrası 213 adet birimin üretilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Kastamonu ve Sinop’ta bin 265, Rize’de ise 400 konutun inşaat çalışmaları etaplar dahilinde tamamlanıyor. Bu çerçevede Kastamonu Bozkurt ilçesinde üretilen konutların hak sahiplerine teslim sürecine başlandı. 2021 yılı yaz aylarında Antalya ve Muğla yangınları sonrasında toplam bin 450 konut ile 730 ahır inşa edildi. Bakanlık eliyle afet bölgelerinde 45 bin konut, iş yeri, köy evi ve ahır tüm sosyal donatılarıyla vatandaşlara teslim edildi. Yapımı devam eden tüm afet konutları 2023’te teslim edilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑