DENİZ

Gırgırcılardan iskele tepkisi

Çanakkale'de avlanan gırgır balıkçıları, bölgede yanaşacakları ve avladıkları balıkları indirecekleri liman ve iskelelere izin verilmediğini ileri sürerek, “Çanakkale ucuz balık yiyemiyor” diyorlar.

2 Aralık 2014 Saat: 01:45
Gırgırcılardan iskele tepkisi
Gırgırcılardan iskele tepkisi

Balıkçılar avladıkları balıkları, botlarla kıyıya çıkarmak zorunda kaldıklarını, bu sırada da Çanakkale balıkçılarının balıklarını dışarıdan almak zorunda kaldığını iddia ediyorlar.

Çanakkaleli gırgır balıkçıları, liman ve iskele bulamadıklarından şikayetçi. Biga'nın Kemer Köyü'nden, Çanakkale'nin Yenikköy Limanı'na kadar olan kesimde gırgır teknelerinin yanaşıp, balık boşaltacakları iskele ve liman sıkıntısını çeken gırgır balıkçıları, yaklaşık 100 kilometrelik alanda, Çardak, Lapseki, Gelibolu ve Çanakkale iskelelerine yanaşamıyorlar. Konuyla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne şifai olarak talep etmelerine rağmen, gırgır teknelerinin limanlara yanaşmasına izin verilmediği ileri sürülüyor.

Gırgır teknesi sahibi balıkçılar, “Halka ucuz ve taze balık yemesini sağlayan bizler böyle bir uygulama ile karşılaşıyoruz. Diğer iller balıkçıları için liman yaparken bizde olan limanlara da yanaşılmasına izin verilmiyor. Bizler de doğal olarak botlarla uzun zaman olan bir boşaltma işlemi yapmak zorunda kalıyoruz. Biz balıkları boşaltana kadar ise pazar şansını kaybediyoruz. Doğal olarak da bizim tuttuğumuz balıklar başka bölgelere gitmek zorunda kalıyor. Hal böyle olunca da Çanakkaleliler, ucuz balık yeme şansını kaybediyor” dediler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑