GÜNCEL

Göçükteki 3 madenci 20 saat sonra kurtarıldı

Sivasın Koyulhisar İlçesi Bahçe Köyü yakınlarındaki bir maden ocağında dün sabaha karşı meydana gelen göçükte toprak altında kalan 3 işçi yaklaşık 20 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

16 Kasım 2012 Saat: 10:48
Göçükteki 3 madenci 20 saat sonra kurtarıldı
Göçükteki 3 madenci 20 saat sonra kurtarıldı

SİVAS'ın Koyulhisar İlçesi'ndeki bir krom madeninde dün sabah meydana gelen göçükte mahsur kalan 3 işçi 20 saatlik bekleyişin ardından sağ olarak kurtarıldı. İşçiler hastanede tedaviye alındı.

Koyulhisar İlçesi Bahçe Köyü yakınlarındaki Eda İnşaat ve Madencilik Şirketi'nin işlettiği krom madeninde 24.00-08.00 şafak vardiyası yapan işçilerin çalışması sırasında dün sabah 05.00 sıralarında meydana geldi. Maden ocağının 110 metre uzunluğundaki tünel kısmında gerçekleşen göçükte, gece vardiyasında çalışan 18 yaşındaki Ahmet Yakar, 35 yaşındaki Halil Yakar ve 29 yaşındaki Ayhan Aykurt isimli işçiler ocak içinde mahsur kaldı. Olayın haber alınmasının ardından iş makineleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama ve kurtarma ekipleri ile sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Sabah saatlerinden itibaren ocağın giriş tüneli önündeki toprağa açmak için iş makineleri yoğun şekilde çalıştı. Ancak yüzeydeki toprak kaymasının devam etmesi zaman zaman çalışmaları aksattı. Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in de yerinde incelediği çalışmalar gece saatlerinde de devam etti. Çalışmaya katılan ekipler için Kızılay çadır kurarak yiyecek dağıttı.
SEVİNDİRİCİ HABER 01.00'DE GELDİ 
Yolun şekilde devam eden çalışmalarda tünelin giriş kısmının açılmasıyla birlikte mahsur kalan 3 işçiye ulaşıldı. Tünelde açılan delikten içeriye giren ekipler, 20 saattir mahsur halde bekleyen Ahmet Yakar, Halil Yakar ve Ayhan Aykurt'a ulaştı. Uzun süredir bekleyen ve bitkin düştükleri gözlenen işçiler sağlık ekiplerinin yardımıyla ambulansa konularak Koyulhisar Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Her 3 işçinin de genel sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Saatlerdir mesai arkadaşlarının kurtarılmasını bekleyen diğer mesai arkadaşları ile işçilerin yakınları da büyük bir sevinç yaşadı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑