SPOR

Grand Körfez’den anlamlı çalışma

Grand Körfez Otel, engelli sporcu kafilelerinin daha rahat bir şekilde konaklaması amacıyla anlamlı bir adım attı

1 Mart 2016 Saat: 12:36
Grand Körfez’den anlamlı çalışma
Grand Körfez’den anlamlı çalışma

Gran Körfez Otel yönetimi , İzmit Kent Konseyi Engelli Meclisi, Kocaeli Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Derneği  ile Matamed Engelsiz Yaşam Hizmetleri ve Danışmanlık şirketiyle birlikte otelde detaylı çalışmalar yapıldı.

ÖN RAPOR SUNULACAK

Çalışma sonucunda otel yönetimine, engellilerin daha iyi ve daha konforlu hizmet alabileceği konularında yapılabilecek düzenlemeler hakkında bir ön rapor sunulacak.

İzmit Engelli Meclisi yönetim kurulu üyesi Avukat Tuba Özbay, Engelli meclisi olarak engellilerin erişilebilirlik konusunda daha önce Kocaeli Adliye Sarayı’nda Kocaeli Barosu Engelli Hakları Komisyonuyla birlikte benzer bir çalışma yaptıklarını, bugün ise otel yönetiminin talebi doğrultusunda engellilere daha iyi hizmet vermek için yapılabilecek düzenlemeler hususlarında çalışma yapılacağını, engelsiz yaşama katkısı olacak her çalışmaya destek vermekten mutluluk duyacaklarını belirtti.

TAMAMEN ÜCRETSİZ

Otel Sahibi Kadir Kurt, Kentimize yurt içinden ve yurtdışından spor faaliyetleri için gelen birçok engelli kafilesi ve sporcuların otellerini tercih ettiğini daha konforlu bir hizmet alması için bu çalışmayı yapmaya karar verdiklerini belirtti. Kentimizin engelli sporları ile ilgili önemli bir potansiyeli bulunduğunu federasyonların destekleriyle daha da gelişebileceğini ve artabileceğini belirtti.

Kocaeli Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Mehmet Ata Doğan,  Grand Körfez oteli yönetimini engelli konusunda göstermiş oldukları gayret, anlayışlarından ve taleplerinden dolayı tebrik etti. Engellilerin otel konaklaması esnasında daha konforlu bir hizmet alması için yapılan bu faaliyetin diğer konaklama tesisleri ve resmi kurumlarda da yapılmasını tavsiye ve temenni ettiğini belirtti.

Matamed Engelsiz Yaşam Hizmetleri ve Danışmanlık şirket yetkilisi Mine Kızmaz, tamamen ücretsiz olarak ön çalışmayı ve raporlamayı yaptıklarını belirti. Engellilerin daha konforlu bir hizmete erişebilmeleri açısından alan, mekan ve erişilebilirlik çalışmalarını yerinde tespit ederek hazırlayacakları rapor ile yapılması gerekenleri tavsiye olarak yönetime sunmuş olacaklarını belirtti. Bundan sonra yapılacak çalışmalar için bizden destek istemeleri durumunda diğer tüm aşamalarında destek olabileceklerini söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑