BELEDİYE

Gültepe Mahallesi’ne 40 bin metre karelik park

Şehirde pek çok alanı ağaçlandırarak parka dönüştüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gültepe’de de park çalışması gerçekleştiriyor.

6 Eylül 2013 Saat: 14:14
Gültepe Mahallesi’ne 40 bin metre karelik park
Gültepe Mahallesi’ne 40 bin metre karelik park

. Eski İstanbul Yolu ile D-100 arasında uzanan Miralay Mümtaz Caddesi’nde yapılan genişletme çalışmaları sonucu ortaya çıkan yaklaşık 40 dönümlük alan park haline getiriliyor. Toprak tesviyesi yapılan alan ağaçlandırılacak. Parkta oyun grupları kamelyalar yürüyüş yolları ve spor sahası yer alacak.

40 DÖNÜM OLACAK
Çalışmaları inceleyen Genel Sekreter Esin Yazıcı, parkın Gültepe Mahallesi sakinlerinin dinlenebilecekleri güzel bir mekan olacağını söyledi. Genel Sekreter Yazıcı “Viyadüğünün üst kısmından başlayacak çalışma aşağıya doğru uzanan 40 dönümlük alanda gerçekleşiyor. Vatandaşlarımız burada dinlenirken çocuklarımızda koşup oynayabilecekleri bir mekana kavuşuyor” dedi. Genel Sekreter Ersin Yazıcı’ya incelemelerde Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı, Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan da eşlik etti.
BİNLERDE AĞAÇ DİKİLECEK
Parkın ortasından geçen kanal üzerine küçük dekoratif köprücükler yapıldı. Parkta çocuk oyun grupları, futbol sahası kamelyalar, gölgelikler ve banklar da yer alacak. Parkta yürüyüş yolları ve otopark da bulunacak. Parka pek çok çeşitten binlerce ağaç dikilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑