TURİZM

Gürültü Yapana Para Cezası

“Beyaz Geceleri” ile ünlü Rusya’nın kültür başkenti St. Petersburg’da geceleri gürültü yapanlara sert cezalar verilmesi kararlaştırıldı.

31 Ocak 2013 Saat: 16:39
Gürültü Yapana Para Cezası
Gürültü Yapana Para Cezası
Çarların kenti St. Petersburg’da geceleri yüksek sesle şarkı dinlemek, bağırıp çağırmak, tamirat yapmak, eşyaları gürültülü şekilde taşımak, köpeklerin havlaması ya da kedilerin miyavlaması cezalandırılacak.

St.Petersburg Yasama Meclisi’nin kabul ettiği son düzenlemeye göre sessiz olunması gereken saat aralığı gece 23:00 ile sabah 07:00 arası. Gürültü yapanlarla ilgili şikayet alındığında önce sözlü olarak uyarı yapılacak, tekrarlanması durumunda ise 500- 4 bin ruble (16-130 dolar) arasında ceza kesilecek.

Resmi görevliler için cezalar 5-10 bin rubleye (150-300 dolar) kadar çıkarılırken, şirketler için 25-50 bin ruble (900-1700 dolar) gibi ağır para cezaları öngörülüyor. Böylece kentte iki yıl önce uygulamaya konulan sessizlikle ilgili yasa genişletildi ve cezalarda ağırlaştırıldı.

Yeni yasada köpeklerin gezdirilmesinde ihlallerin olması durumunda da sert cezalar öngörülürken, toplu taşıma araçlarını biletsiz kullanmak isteyen yolcular da para cezalarına çarptırılacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑