GÜNCEL

Hafta sonu eğitimi yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı

18 Eylül 2021 Saat: 23:39
Hafta sonu eğitimi yapılacak mı?
Hafta sonu eğitimi yapılacak mı?

Hafta sonu eğitimi yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı

Yüz yüze eğitimle ilgili değerlendirmede bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Şu anda 71 bin 320 okulumuzdan hiçbirisi vaka veya yakın temas nedeniyle kapatılmadı. Elbette kapatılan sınıflarımız var. Rakamlar değişiyor" dedi. 200 okulda ikili eğitime geçildiğini ifade eden Bakan Özer, 'Hafta sonu eğitimi yapılacak mı?' sorusuna da cevap verdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Yüz yüze eğitimle ilgili Bakan Özer, şu ifadeleri kullandı;

*Şu anda 71 bin 320 okulumuzdan hiçbirisi vaka veya yakın temas nedeniyle kapatılmadı. Elbette kapatılan sınıflarımız var. Rakamlar değişiyor. Ara veren sınıflar var. Vaka trendi artıyorsa bu artış sınıflara yansıyor.

*Kapatılan sınıfta ilk hafta negatif çıkarsa eğitime dönülür. Herhangi bir sınıfta iki vaka olması durumunda sınıfımızda 14 gün yüz yüze eğitimimize ara veriyoruz.

*Biz, Sağlık Bakanı’na şöyle bir öneri götürdük, sınıftaki diğer öğrenciler yakın temaslı kabul ediliyor ama hiçbir semptom göstermiyor. Eğer bir hafta sonrasında veli izin verirse PCR yaptırılmasına ve sonuç negatif çıkarsa, bir hafta sonra sınıfa geri dönsün.

*Eğer veli izin vermezse PCR yaptırmasına, 14 gün karantina sürecini tamamlayalım. Sağlık Bakanı bu önerimize pozitif yaklaştı. Bu konu Bilim Kurulu’nda da değerlendirecekler.

ÖĞRETMENLERİN KAÇI AŞILI?

*17 Eylül itibariyle bir doz aşı olan öğretmen oranı yüzde 92. Öğretmenlerde aşılanma oranı Türkiye ortalamasının üzerinde.

*Belirti göstermeyen ama PCR ile pozitif çıkan öğretmenler var. Hiçbir semptom göstermeyen aşı olmamış pozitif vakalar ortaya çıktı. Şu anda okullarımız en güvenli ortamlar olmaya devam ediyor.

*200’e yakın okul ikili eğitime geçti. Yaygın bir durum değil, bazı okullarda ikili eğitime geçildi. Arsa olup da yeni okul yapmama gibi bir durum yok.

*İstanbul Esenyurt’ta okul yapmak için arsa bulamıyoruz. Bazı yerlerde o okulun öğrencileri belli okullarda toplandılar. Arsa yönetimi ile ilgili sıkıntı bugünün sorunu değil.

HAFTASONU EĞİTİM YAPILACAK MI?

*Bu konuyla ilgili sistematik bir yaklaşımımız yok. Sorun bazlı okullarda çözümler üretiyoruz.

ÖĞRENCİLERE YAPILAN TESTLER

*Bu konuda hassas davranılıyor, velinin rızası olmadan öğrencilere test yapılmayacak. Öğrencilerin burnundan PCR testi için örnek alınmayacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑