GÜNCEL

Hain ittifaka ininde baskın

Jandarma’nın Tunceli’de terör örgütü PKK’nın kış üstlenmesine yönelik 2 gün süren operasyonunda örgütle bağlantılı 24 MKP’li mağarada kıstırıldı.

18 Kasım 2012 Saat: 10:03
Hain ittifaka ininde baskın
Hain ittifaka ininde baskın
Jandarma tam 25 saat ‘teslim ol’ anonsu yaptı. Önce 3’ü çıktı. Askerin şefkatini gören teröristler megofanla ‘iyi davranıyorlar’ deyince diğerleri de teslim oldu.

Tunceli'de Jandarma Öze lHarekat ve Jandarma komandoları 2 gün süren hava destekli operasyonda, PKK ile eylembirliği yapan MKP/HKO (eski adıyla TİKKO) örgütü üyesi, 25 teröristi sağ olarak ele geçirdi.

25 saat boyunca 'telimol' anonsları yapılarak 4'ü kadın toplam24MKP mensubu yakalandı. Kanlı örgüt üyeleri içerisinde Başsavcı MuratUzun'u şehit eden teröristlerin de olduğu iddia edildi. Operasyonun ardından, İzmir merkezli 10 ilde MKP/HKO'ya yönelik eşzamanlı baskınlar sonucunda yakalanan örgüt üyelerinden 13'ü tutuklandı.

BÖLGE ÇEMBERE ALINDI 

Tunceli'de JandarmaÖzelHarekat ve Jandarma komandoları terör örgütü Maoist Komünist Partisi/Halk Kurtuluş Ordusu (MKP) örgütü üyesi 24 terörist, saklandıklarımağarada sağ olarak yakalanarak etkisiz hale getirildi.

Operasyon, güvenlik güçlerinin Tunceli Ovacık Koyun Gölümevkiinde 24 kişilik bir görüntü alması ile başladı. Jandarmanın alan güvenliğini sağlaması sonrasında, birlikler anında havadan ve karadan bölgeye sevk edildi.

Jandarma Ovacık Koyun Gölümevkiine mevzilenen güvenlik güçleri, 24 kişilik terör örgütü grubunu takibe aldı. Takviye birliklerle bölge çembere alındı.

MAĞARADA SIKIŞTIRILDI 

Ovacık Koyungölümevkiinde kış tertiplenmesi içinmağaraya yığınak yaptıkları belirlenenMKP terör örgütü, üyelerinin kanlı saldırılar için toplantı yaptıkları sırada arama tarama yapan jandarma birlikleri tarafından görüntülerinin alındığı belirtildi.

Jandarma özel harekat ve jandarma komandoların çembere aldığı alanda sıkıştırılan 24 kişilik terörist grup ve yardımyataklık yapan 1 işbirlikçi, güvenlik güçlerinden kaçmak için mağaraya saklandı.

Helikopterlerle bölgeye indirilen Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı Jandarma ÖzelHarekat Timleri, etrafı sararak teröristlerimağarada sıkıştırdı. Teröristler teslimol çağrılarına ateşle karşılık verdi.

'ASKERLER İYİ DAVRANIYOR' 

Mağarada bulunan teröristlere 'teslim ol' anonsları yapılmaya başlandı. Bu anonslar sonucunda 2'si erkek 3 terörist mağaradan dışarı çıktı. Güvenlik güçlerinin teröristlere şefkatli yaklaşması üzerine teröristlerden birinin eline megafonu alarak: "Arkadaşlar siz de çıkın, teslimolun, askerler bize çok iyi davranıyor, burası emniyetli lütfen siz de dışarı çıkın, teslimolun" şeklinde konuştuğu öğrenildi.

Bu anonsun ardından da 5’i erkek 6 kişilik bir grubun daha dışarı çıkarak teslimolduğu belirtildi. Toplam25 saatlik ikna anansları sonrasında saat 14.00 civarında 4 kişilik grup, ardından 3 ve son olarak da 8 kişinin teslimolduğu öğrenildi. Teslim alınan MKP'li teröristlere askerler tarafından çay ve sigara ikramedilirken bazı teröristlerin "Biz bu kadar da beklemiyorduk, böyle anlatılmamıştı" dediği kaydedildi.

Yakalanan terörist grup içerisinde Eren Kod-Kenan Artul isimli örgüt liderinin de olduğu öğrenildi.

Valilik: PKK ile MKP ortak Jandarma’nın Tunceli’de terör örgütü PKK’nın kış üstlenmesine yönelik 2 gün süren operasyonunda örgütle bağlantılı 24 MKP’li mağarada kıstırıldı. Jandarma tam 25 saat ‘teslim ol’ anonsu yaptı. Önce 3’ü çıktı. Askerin şefkatini gören teröristler megofanla ‘iyi davranıyorlar’ deyince diğerleri de teslim oldu Tunceli Valiliği, 24 teröristin sağ ele geçirildiği operasyonla ilgili açıklama yaptı.

MKP/HKO ile PKK irtibatı vurgulanan açıklamada şöyle denildi: "Bölücü terör örgütü PKK ile faaliyet yürüten bir grup yasa dışı Maoist Komünist Partisi (MKP) mensubu teröristle karşılaşıldı. TSK'da mağaralara karşı çok etkili silahlar bulunmasına rağmen, bu silahlar kullanılmamış, terör örgütü mensuplarının her zaman olduğu gibi sağ ele geçirilmesi hedeflenmiştir. 20 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 Kannas keskin nişancı tüfeği,

1 Bixi makinalı tüfeği, 1M-16 piyade tüfeği, 1 G-1 piyade tüfeği, 1 tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirilmiştir."

Doğum kontrol hapı çıktı

Teröristlerin kış üslenmesi yaptıkları mağarada, patlayıcı maddeler ile birlikte çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Mağara ve sığınaklarda kış tertiplenmesi için stoklandıkları belirlenen çok miktarda gıda ve yaşam malzemesi de bulundu. Operasyonlarda ele geçirilen malzemeler içerisinde doğum kontrol hapları ise dikkat çekti. Bu haplar, örgüt içindeki kirli ilişkilerin Tunceli bölgesinde de yaşandığını bir kez daha ortaya koydu. Doğum kontrolü için kullanılan doğum kontrol hapının kullanıldığında kadınlarda yumurtlamayı durdurduğu belirtildi. Ayrıca kadınlarda kist oluşumunu önlediği ve adet görmesini geciktirdiği aktarıldı. Bir ay içinde 3 hafta boyunca her gün alındıktan sonra bir hafta kullanıma ara veriliyor.

SOL GRUPLAR EMRİ

PKK elebaşısı Abdullah Öcalan PKK'nın, sol gruplarla hareket ederek ortak eylem gerçekleştirmesi talimatını vermişti. Terör örgütüMKP/HKO’nun da bölücü örgüt PKK ile işbirliği içerisinde hareket ettiği belirtiliyor. Yakalanan teröristlerin birçoğunun yakınlarının kırsalda güvenlik güçleri tarafından ölü olarak ele geçirildiği belirtildi. Ayrıca yakalanan örgüt üyelerinin akrabalık bağı olduğu tespit edildi

iKi YETiM 1 EŞ KALDI

Örgüt, Tunceli'nin Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'u, 19 Eylül'de lojmanın girerken düzenlediği saldırı sonucu şehit etmişti. Uzun'u o dönemPKK'nın öldürdüğüne dair bilgiler kamuoyuna yansımıştı. Tunceli Ovacık Savcısı'nın geride iki çocuğu ve eşi kalmıştı. Şırnak'ta güvenlik güçlerinin Cudi Dağı'na düzenlediği, 27 teröristin ölü olarak ele geçirildiği operasyonda ikna edilen 5 teröristin teslimolma anı basına yansımıştı. Şırnak'tan sonra Tunceli'de kıstırılan 25 PKK'lı da aynı ikna yöntemleri ile teslim alındı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑