GÜNCEL

Hakkari’de hain saldırı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki bir karakola bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi

9 Ekim 2016 Saat: 12:52
Hakkari’de hain saldırı
Hakkari’de hain saldırı

TSK'dan yapılan açıklamaya göre saldırıda 9 asker şehit oldu, 11 asker yaralandı. Bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Hakkari'nin Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta karayolu üzerinde bulunan Durak Jandarma Karakolu önünde araç ve kimlik kontrolü yapılırken, PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırdı.  TSK'dan yapılan açıklamaya göre saldırıda 8 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Şemdinli- Yüksekova karayolu üzerinde yol kontrolü yapılırken, bombalı aracın Şemdinli yönünden geldiği ve bu sırada patlatıldığı kaydedildi. Saldırı sonucunda yol üzerinde yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluştuğu, bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

Saldırıdan bombalı saldırının ardından bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatılırken, yaralılar ise Şemdinli ve Yüksekova Devlet hastanelerine kaldırıldı.

TSK'DAN AÇIKLAMA YAPILDI

TSK’dan yapılan açıklamada, "Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun bulunduğu bölgeye BTÖ mensubu teröristlerce sabah 09.45’te bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş; saldırıda ilk alınan bilgiye göre maalesef 9 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 11 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, TSK mensuplarına ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑