GÜNCEL

Hakkari'de casusluk baskını

PKK adına çalışıp, yurtdışına casusluk yapmakla suçlanan 2 kişi gözaltına alındı.

29 Ocak 2013 Saat: 15:12
Hakkari'de casusluk baskını
Hakkari'de casusluk baskını
Hakkari Çukurca'da casusluk operasyonu… Terör örgütü adına vatandaşlardan zorla para toplayan, vatandaş ve güvenlikle ilgili bilgi-belgeleri casusluk amacıyla başka ülkere sızdırmakla suçlanan 2 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden birin Nüfus Müdürlüğü’nde çalışıyor.
Çukurca’da Hakkari Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince  PKK adına çalışmakla suçlanan kişilere yönelik operasyon yapıldı. Baskınlarda 2 kişi gözaltına alındı. Yapılan açıklamada "Bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonel çalışmalarda; Çukurca ilçesinde silahlı faaliyet yürüten örgüt mensupları ile irtibatlı olarak; örgüt adına vatandaşlardan zorla para topladıkları, örgüt mensuplarına sahte kimlik temin ettikleri, güvenlik güçleri hakkında bilgiler toplayarak örgüt mensuplarına aktardıkları, vatandaşlar ve güvenlik güçleri hakkında topladıkları bilgi ve belgeleri casusluk amacıyla başka ülke vatandaşlarına aktardıkları tespit edilen, biri Çukurca İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde çalışan 2 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilmiştir” denildi.
FİŞLEME YAPMIŞLAR!
Açıklamada, şahısların evlerinde yapılan aramalarda 1 adet örgütsel görüşmelerde kullanılan şifre, çok sayıda "Nüfus Cüzdanı Talep Belgeleri" ve "Nüfus Cüzdanı Kayıp/Değiştirme Belgeleri", çok sayıda kimlik fotokopisi, örgüt mensuplarına ait olduğu değerlendirilen fotoğraflar, Hakkari merkez ve Çukurca ilçesinde ikamet eden vatandaşla ilgili çok sayıda fişleme niteliği taşıyan dijital belge ve 2 kg ağırlığında Amonyum Nitrat olduğu değerlendirilen maddeye incelenmek üzere el konuldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑