GÜNCEL

Hakkari'de polis aracına saldırı: 3 şehit

Hakkaride operasyona giden özel harekat polislerine teröristlerce mayın ve el bombalarının kullanıldığı bir saldırı düzenlendi. Saldırıda biri emniyet amiri 3 polis şehit oldu.

19 Ekim 2012 Saat: 23:07
Hakkari'de polis aracına saldırı: 3 şehit
Hakkari'de polis aracına saldırı: 3 şehit
Hakkari-Van karayolunda devriye görevi yapan Hakkari Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Polisi'ne Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıktaki Kırıkdağ Köyü yakınlarında mayınlı saldırı düzenlendi.

Hakkari'den 3 şehit haberi geldi. Saldırıda biri emniyet amiri, 3 özel harekat polisi şehit oldu.

 

Edinilen bilgiye göre güvenlik güçleri, Hakkari'nin Kırıkdağ köyü yakınlarında operasyona giderken saldırıya uğradı.

İki polis, yola döşenen mayının patlaması sonucu, bir polis de atılan el bombasının patlamasıyla şehit oldu.

Şehit polislerden birinin emniyet amiri olduğu öğrenildi. Çatışmada 3 PKK'lı da öldürüldü.

VAN'DA ASKERİ ARACA SALDIRI

Van'da bir askeri konvoya seyir halindeyken taşlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 asker hafif yaralanırken, taşlı saldırının olduğu bölgeye çok sayıda polis sevkedildi.

Van'dan Hakkari yönüne gitmekte olan 10 araçlık askeri konvoya, Van'a 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kurubaş Köyü yakınlarında saat 20.00 sıralarında bir düğünde bulunanlar tarafından taşlı saldırı yapıldı. Saldırıda konvoyun güvenliğini sağlayan araçta bulunan 3 asker hafif şekilde yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulansta tedavi edilirken, çok sayıda polis olay yerine sevk edildi. Yaralıların tedavisinin ardından konvoy yoluna devam ederken, polis taşlı saldırıyı yapan şüphelileri arıyor.

BİTLİS'TE 1 ASKER YARALI

Bitlis merkeze bağlı Ortakapı Köyü kırsalında güvenlik güçleri ile PKK’lılarla arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre bir askerin yaralandığı belirtildi. Bitlis-Diyarbakır Karayolu üzerinde bulunan ve Bitlis’e 30 kilometre uzaklıkta bulunan Ortakapı Köyü kırsalında operasyon yapan askerler, akşam saatlerinde bir grup PKK’lı ile karşılaştı. Askerler ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre bir asker yaralandı. Yaralı asker, Bitlis Devlet Hastanesinde tedavi altına alırken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bitlis’ten de bölgeye çok sayıda takviye birlik gönderildiği belirtildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑