GÜNCEL

Hakkari'de terör operasyonu: 11 tutuklama

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu 11 kişi tutuklandı.

23 Ekim 2012 Saat: 14:04
Hakkari'de terör operasyonu: 11 tutuklama
Hakkari'de terör operasyonu: 11 tutuklama
Hakkari Emniyet Müdürlüğü tarafından Yüksekova ilçesinde yapılan operasyonda; bombalı eylem hazırlığı içinde bulunan, güvenlik güçleri ile kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik gerçekleştirilen bombalı, molotof kokteylli, havai fişekli, taşlı saldırı eylemlerini organize ettiği ve katıldığı tespit edilen, terör örgütünün kırsal alan faaliyetlerine katılmak üzere örgüt mensubu temin eden, eleman aktarımında bulunan, örgüt mensuplarına erzak, yaşamsal malzeme temin eden 18 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca terör örgütü içinde faaliyet yürütürken örgütten kaçan 4 örgüt mensubu da güvenlik güçlerine teslim oldu.

Operasyonlarda; 6 adet bomba düzeneği yapımında anahtar sistemi olarak kullanılabileceği değerlendirilen saat, 7.720 gram bomba yapımında kullanılacağı değerlendirilen kimyasal madde,1 adet ruhsatsız tabanca ile tabancaya takılı 1 adet şarjör ile 9 adet fişek, bol miktarda yaşamsal malzeme ile, şahıslara ait cep telefonları, sim kartlar, dijital veri depolayıcıları ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Operasyon sonucunda toplam 22 şüpheli adliyeye sevk edilirken, 11 şahıs tutuklandı, 10'u da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑