TURİZM

Halfeti'de tekne turları geçim kaynağı oldu

Şanlıurfanın Halfeti ilçesinde Birecik Barajı yapımından önce geçim kaynağı olan bahçecilik, yerini tekne turlarına bıraktı.

10 Ekim 2012 Saat: 12:49
Halfeti'de tekne turları geçim kaynağı oldu
Halfeti'de tekne turları geçim kaynağı oldu

Fırat Nehri kıyısında bulunan Halfeti ilçesinde halkın geçim kaynaklarından biri olan bahçeciliğin baraj sebebiyle yapılamamasından dolayı, Halfetililer yeni geçim kaynağı olarak tekne turları düzenliyor. Birecik Barajı'nın yapımının tamamlanmasının ardından Fırat'ın sularına gömülen Halfeti'de ortaya çıkan güzellikler turizm açısından değerlendiriliyor.

Bu çerçevede, Halfetililer Fırat Nehri üzerinde tekne turları düzenleyerek hem yerli ve yabancı turistlere Halfeti'yi tanıtıyor, hem de geçimini sağlıyor. Teknelerini kiraya veren Halfetililer, "İlçemiz suyun altında kalınca başta üzülmüştük. Oysa şimdi yeni bir geçim kaynağı bulduk kendimize. Teknelerimizi kiralayarak turistlere Halfeti'yi gezdiriyoruz. Özellikle yaz aylarında birkaç sefer yaptığımız da oluyor. Turistler genellikle suyun altında kalmış köyleri ve Rum Kalesi'ni görmek istiyor. Onlar Fırat üzerinde gezmek istedikçe bizler de para kazanıyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑