DÜNYA

Hamas'tan ateşkes açıklaması

Gazzeye saldırının 7. gününde öldürülen Filistinli sayısı 111e çıktı. İsrail ordusu Gazze semalarına Evlerinizi derhal terk edin bildirileri atarken, Hamastan Mısırın arabuluculuğla ateşkesin sağlandığı açıklaması geldi.

20 Kasım 2012 Saat: 18:55
Hamas'tan ateşkes açıklaması
Hamas'tan ateşkes açıklaması
İslami Cihad yetkilileri, uluslararası basına yaptıkları açıklamada, ateşkesin bugün Hamas, İslami Cihad ve Mısırlı arabulucuların ortak basın toplantısında ilan edileceğini bildirdi.

Bu arada Hamas'ın Mısır'ın başkenti Kahire'deki sözcüsü Ayman Taha da, BBC'ye yaptığı açıklamada, Gazze'de ateşkesin bugün geceden itibaren yürürlüğe gireceğini bildirdi. İsrail yönetimi ise bu haber üzerine bir açıklama yapmadı.

Öte yandan İsrail'in Haaretz gazetesi, Mısırlı kaynaklara dayandırdığı haberinde, Gazze'ye saldırıların durması için ateşkesin yarın Kahire'de imzalanacağını duyurdu. Ateşkes imzalanmasında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un da hazır bulunacağı bildirildi.

Hamas: Ateşkeste uzlaşma sağlandı, gece yürürlüğe girecek

Hamas, Gazze'de ateşkes sağlanması için Mısır'ın arabuluculuğunda yapılan görüşmelerde uzlaşma sağlandığını ve ateşkesin gece yarısından itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Hamas'ın Mısır'ın başkenti Kahire'deki sözcüsü Ayman Taha, "Ateşkes için anlaşma sağlandı. Saat 21.00'de ilan edilecek ve gece yarısı yürürlüğe girecek." dedi.

Bu arada İsrail yönetiminden ateşkes ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑