SAĞLIK

Hastalığının dünyada bir başka örneği yok

İngiltere'de 14 aylık Maddison Gill, henüz teşhis edilemeyen bir hastalıktan muzdarip. Doktorlar, kızın durumunun dünyada bir eşinin olmadığını ifade ediyorlar.

5 Şubat 2013 Saat: 00:49
Hastalığının dünyada bir başka örneği yok
Hastalığının dünyada bir başka örneği yok
İngiltere'de Somerset'teki 14 aylık Maddison Gill, henüz teşhis edilemeyen bir hastalıktan muzdarip. Annesinden veya biberondan süt ememeyen, hiçbir şey yutamayan, ağlayamayan, öksüremeyen ve tüple beslenen çocuk, doğduğundan bu yana hastanede. Doktorlar, kızın durumunun dünyada bir eşinin olmadığını ifade ediyorlar.
Doktorlar, Ekim 2011'de dünyaya gelen Maddison'da bir gariplik olduğunu, doğduktan sonra ağlamak yerine garip sesler çıkarınca fark etmişler. Biberonla süt verildiğinde de çocuk daha ilk yudumda morarmaya başlamış ve ölümden kılpayı kurtarılmış. Solunum ve yemesini düzene sokması için traekostomi, gastrostomi de dahil sayısız ameliyat geçiren kızın henüz hastalığı teşhis edilemedi. Kızın eski bir hemşire olan annesi Tamsin Whately (21), "Son derece normal görünüyor ama ne ağlayabiliyor ne de bir şey yiyebiliyor. Onda teşhis konmamış nöromüsküler (sinir ve kaslara ait) bir durum var" diye konuştu.
Taunton'daki Musgrove Hospital hastanesinde tedavi gören kızın, durumunda bir gelişme olmamasına rağmen yakında taburcu olması bekleniyor. Tamsin, sonunda kızlarının taburcu olacak olmasından büyük heyecan duyduklarını söyledi. Taburcu olsa da kıza 24 saat bakım gerekecek. Hastane de çocuğun durumunu yakından taklip edecek, haftada en az 5 kere görevliler gelerek çocuğun durumunu k

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑