SAĞLIK

Hastalıkları morartın

C Vitamini deposu mor erik hastalıklara geçit vermiyor. Kanserden, kalp hastalıklarına kadar birçok rahatsızlığa karşı koruma sağlıyor...

5 Ağustos 2014 Saat: 09:06
Hastalıkları morartın
Hastalıkları morartın

Yaz meyvelerinden mor erik sağlığa sağlık katıyor. Taze eriğin kuru erikten daha fazla C vitamini içerdiğini belirtenDiyetisyen Şebnem Kandıralı, "C vitamini kalp hastalığı, katarakt ve bazı kanser türlerinin önlenmesinde etkilidir"diyor. Kandıralı mor eriğin A vitamini de içerdiğini belirterek şöyle konuşuyor: "A vitamini de sağlıklı görme, üreme fonksiyonları ile kemik gelişimini destekler." Mor eriğin ayrıca doğal laksatif adlı madde içerdiğini belirten Kandıralı, mor eriğin sindirim sistemine yardımcı olarak kabızlığı önlediğini söylüyor. Kandıralı, "Çoğu koyu renkli meyvelerde olduğu gibi fenoller adlı gıdalardan zengindir.Bu maddeler hücreleri hasara karşı korur, kanser ve kronik hastalık riskini azaltır. Ayrıca göğüs kanser hücrelerini öldürdüğüne dair çalışmalarda vardır" diyor. 

ALZHEİMER'I ÖNLÜYOR 

Ayrıca eriğin beynin hafıza kapasitesini yönettiğini de kaydeden Kandıralı, "Antioksidan zengini erik Alzheimer gelişimini yavaşlatır" şeklinde konuşuyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑