TURİZM

Hatay Arsuz'a 5 yıldızlı otel

İskenderun Körfezi'nde yer alan Hatay'ın Arsuz ilçesine İNKO Group tarafından yaptırılacak 5 yıldızlı Rhossos Rotana Hotel’in temeli düzenlenen törenle atıldı

30 Ekim 2013 Saat: 14:47
Hatay Arsuz'a 5 yıldızlı otel
Hatay Arsuz'a 5 yıldızlı otel

NKO Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdo Karadağ, törendeki konuşmasında, turizm yatırımı için neden Hatay’ı seçtiklerini anlattı. Hatay'ın önemli bir stratejik konumunun bulunduğunu belirten Karadağ, ''Hatay ayrca, zengin coğrafi çeşitliliği, Akdeniz üzerindeki uygun ticari ve turistik limanlara sahip olması, yılın büyük çoğunluğunda turizme uygun ılıman Akdeniz ikliminin hakim olması, inanç turizmi merkezleri, antik kentleri ve yaylalarıyla Hatay, Türkiye ve Ortadoğu’da turizm için yüksek bir potansiyele sahip'' dedi.

Karadağ, Ortadoğu’nun en büyük turizm yatırımcısı Rotana ile bölgeyi bir turizm incisi haline getirmeyi amaçladıklarını da bildirdi.

Törene AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın ve daha çok sayıda protokol üyesi ile davetli katıldı.

-OTELİN ÖZELLİKLERİ-

İskenderun-Arsuz karayolundaki Karahüseyinli mevkisinde yapılacak Rhossos Rotana Hotel de 100'ü apart olmak ğzere 354 oda olacak. Ayrıca, 380 kişilik Restaurant, 380 kişilik açık yemek alanı, 2 adet 160 kişilik Alakart Restaurant, 20 kişilik özel yemek salonu, 100 kişilik kokteyl salonu, 600 kişi kapasiteli balo salonu, iki adet 400 kişilik çok amaçlı salon, 200 kişilik diskotek, 50 kişilik okuma mahali, 6 adet 35 kişilik toplantı salonu, 170 metre kum plajı bulunacak.

Otelde, 100 kişilik okuma/TV salonu, 200 kişilik lobi bar, 200 kişilik açık yüzme havuzu, 50 kişilik Aletli Jimnastik salonu, 20 kişilik Aerobik salonu, 2 adet sauna, 6 adet masaj odası, 2 adet Türk Hamamı, 2 adet buhar odası, 2 adet bilardo salonu da yer alacak.

200 metrelik özel plaj, bölgedeki diğer örnekleriyle kıyaslanamayacak açık/kapalı havuz ve eğlence mekanları, tüm gün açık restoran, 600 kişi kapasiteli geniş balo salonundan, altı toplantı odası ve business center hiper modern toplantı mekanları yer alacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑