DÜNYA

Havaalanında elmas soygunu

Belçika'nın başkenti Brüksel'de havaalanının güvenlik duvarını delerek piste çıkan sekiz kişinin İsviçre'ye gitmeye hazırlanan bir uçaktan milyonlarca dolarlık elmas çaldığı ortaya çıktı. Soygun planı havaalanı yet

19 Şubat 2013 Saat: 13:49
Havaalanında elmas soygunu
Havaalanında elmas soygunu
Brüksel Savcılık Sözcüsü Anja Bijnens, dün gece gerçekleşen olayda silahlı ve maskeli kişilerin iki araçla olay yerine geldiğini ve soygunu kısa sürede gerçekleştirerek kayıplara karıştığını söyledi.

Polis gecenin ilerleyen saatlerinde havaalanı yakınlarında yanmış bir otomobil bulunduğunu ancak olayla ilgili ipuçlarının aranmasına devam edildiğini bildirdi.

Antwerp Dünya Elmas Merkezi’nden Caroline de Wolf, çalınan elmasların tahmini değerinin 50 milyon dolar olduğunu söyledi.

De Wolf, VRT kanalına yaptığı açıklamada, “Çok büyük bir meblağdan bahsettiğimiz ortada” diye konuştu.
'NASIL OLDU BİZ DE ANLAMADIK'

Havaalanı Sözcüsü Jan Van Der Crujsse, soyguncuların havaalanının dış duvarında bir delik açtığını ve bu delikten geçerek doğrudan hareket etmek üzere olan İsviçre uçağına gittiğini söyledi. Van Der Crujsse, araçlarından inip silahlarını çeken soyguncuların direnişle karşılaşmadan ganimeti ele geçirdiğini ve geldikleri yoldan geri döndüklerini belirtti.

Olayın birkaç dakika içinde meydana geldiğini vurgulayan Van Der Crujsse, bölgenin böylesi bir soygun karşısında nasıl bu kadar zayıf olduğunu açıklayamadığını belirterek, “En katı kuralları uyguluyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑