GÜNCEL

Havalı çete!

Karadan ve denizden kaçırılan göçmenler sınıf atladı. Mültecileri havadan uçuran çete yakalandı. Liderleri ise emekli emniyet müdürü ve emekli albaydı

29 Kasım 2012 Saat: 10:50
Havalı çete!
Havalı çete!
Başka ülkelere gitmek için denizleri aşan, ölümle burun buruna kalan mülteciler renk değiştirdi! Paralı göçmenleri havadan uçuran çete, yakayı ele verdi. Her şey İstanbul'da faaliyet gösteren turizm firmaları Trek ve Balet Tur'un polise ihbarıyla başladı. Firma yetkilileri, "Bir güvenlik şirketi bizden sürekli olarak yurt dışı uçak bileti aldı. Ancak paramızı ödemeyerek bizi dolandırdı" şikayetinde bulundu. 

PARAVAN ŞİRKETLER 
Bunun üzerine güvenlik şirketi izlemeye alındı. Yapılan takipler sonucunda, sözde güvenlik şrketi olan çetenin foyası ortaya çıktı. Buna göre çete, paravan şirketler kurup zengin kaçak yolcuları işe aldı. Sonra da İtalya ve Slovakya konsolosluklarına başvurdu. "Çalışanlarımızı yurtdışına seminere göndereceğiz" diyerek vizeleri kaptı. Çete üyeleri son işinde ise polis tarafından yakalandı. Eş zamanlı operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. 

EMNİYETLİ ŞEBEKE 
Çetenin liderliğini ise bir dönem İstanbul Emniyeti'nde Şube Müdürü olarak çalışan emekli Emniyet Müdürü Turan T. ile emekli Albay Mehmet Ali Y.'nin yaptığı anlaşıldı. Mehmet Ali Y.nin ise son anda kaçtığı öğrenildi. 

TURİST BASKINI
Mülteci çetesini ortaya çıkaran İstanbul polisi dün büyük bir operasyona daha imza attı. Ekipler, turistlerin yoğunlukta olduğu bölgelerde turist kılığına girdi. Kendilerini turist zannederek dolandırmaya kalkan 55 taksiciyi gözaltına aldı. 7 taksici tutuklandı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑