GÜNCEL

HDP binalarında patlama

Hasara yol açan patlamalar sırasında Adana'da 3 kişi yaralandı

18 Mayıs 2015 Saat: 11:34
HDP binalarında patlama
HDP binalarında patlama

Adana ve Mersin'de HDP il örgütlerinin bulunduğunu binalarda eş zamanlı patlama meydana geldi. Hasara yol açan patlamalar sırasında Adana'da 3 kişi yaralandı. Adana'daki patlama kargo paketinden, Mersin'deki ise dün gönderilen çiçeğin patlaması sonucu gerçekleştiği iddia ediliyor.

SEMTTE BÜYÜK PANİK

Bugün saat 10.00 sıralarında Adana'nın Cemal Gürsel Caddesi'nde HDP İl Başkanlığı'nın bulunduğu iş hanının 4'üncü katında meydana gelen patlama, işyerlerinin yoğun olduğu semtte büyük panik yarattı. Dün gönderilen bir çiçek içerisine yerleştirildiği öne sürülen patlayıcının infilak etmesi ile birlikte büyük panik oldu. HDP Seyhan İlçe Başkanı'nın makam odasındaki patlamada ilçe eş başkanı Hüseyin Beyaz ile ESP eski il başkanı Sabahattin Pişkinbaş ve İbrahim Yakut yaralandı.

KÜÇÜK ÇAPLI YANGIN

Ardından, patlamaya bağlı küçük çaplı bir yangın çıktı. İhbar üzerine kısa sürede gelen itfaiyenin müdahalesi ile yangın söndürüldü. Bölgeye sevk edilen devriye ve takviye polis ekipleri çevreyi kontrol altına aldı.

MERSİN'DEKİ PATLAMA

Aynı dakikalarda HDP Mersin İl Teşkilatı'nın bulunduğu binada şiddetli patlama meydana geldi. Mersin Merkez Akdeniz İlçesi Çankaya Mahallesi 111 Sokak'taki Alanya İş Merkezi'nin 1'inci katında HDP Mersin İl Teşkilatı'nın bulunduğu iş merkezindeki şiddetli patlamanın sesi çevrede büyük korkuya neden oldu.

HDP'LİLERDEN POLİSE TEPKİ

Patlama ardından iş merkezine gelen bazı HDP'liler polise tepki göstererek olayın provokasyon olduğunu söyledi. Ölen ve yaralananın olmadığı patlama sonrası bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Mersin Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, olayla ilgili yaptığı ilk açıklamada "Patlama, binanın mutfak kesiminde meydana gelmiş. O şekilde bir patlama. Ben de şimdi olay yerine gidiyorum" dedi.

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑