SİYASET

HDP’li Geveri yerlerde sürüklendi

HDP'li vekil, bakan konvoyunun önünü kesti; yerlerde sürüklendi

13 Şubat 2016 Saat: 15:18
HDP’li Geveri yerlerde sürüklendi
HDP’li Geveri yerlerde sürüklendi

HDP'li Adem Geveri'nin aracı, Bakan Cevdet Yılmaz'ı karşılamaya gelen araçların yoğunluğundan dolayı VIP otoparka alınmadı, olay çıktı. Polis, HDP'li vekile müdahale etti.

Ankara'dan sabah saatlerinde Van'a gelen HDP Van Milletvekili Adem Geveri'nin aracı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı karşılamaya gelen araçların yoğunluğundan dolayı VIP otoparkına alınmadı. Buna tepki gösteren Geveri, bu rahatsızlığını Bakan Yılmaz'a iletmek için konvoyun önüne geçince polisin fiziki müdahalesine uğradı. Milletvekili Geveri, yapılan sert müdahaleyle yere düştü, yerlerde sürüklendi.

ARACI VIP OTOPARKINA ALINMADI, OTURMA EYLEMİ YAPTI

Van'ın Erciş ilçesinde bugün yapılacak olan DBP ilçe kongresine katılmak üzere Ankara'dan sabah saatlerinde Van'a gelen HDP Van Milletvekili Adem Geveri'nin aracı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz geldiği için havaalanında yer kalmadığı gerekçe gösterilerek havaalanına alınmadı. Duruma tepki göstermek isteyen Geveri, oturma eylemi yaptı. Birkaç dakika oturma eylemi yapan Geveri'yi AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ile polisler ikna etmek için uğraştı.

HDP'Lİ VEKİL ÇOK SİNİRLENDİ

AK Partili vekiller ve polisler, Geveri'nin koluna girerek yerden kaldırdı. Kendisine yapılan muameleye sinirlenen Geveri, "Allah rızası diyoruz, din iman diyoruz, gördüğümüz muameleye bak. Bakan gelsin selam vereceğim gitsin. Gördüğüm muameleye bak. Bırakın milletvekilliğimi benden alın. Saygısızlık yapmaya gerek var mı? Millet bizi izliyor. Arabamı nasıl içeri almazsınız, ne haddinize? Binlerce araba gelmiş, yardakçılar hepsi burada, benim arabam buraya gelemiyor. Hayret bir şey, ne var elimde bıçak mı var? Nasıl beni çekiyorsunuz, hırpalıyorsunuz ? Arabam burada içeri alamıyorum." diyerek tepki gösterdi.

TARTAKLANDI, YERLERDE SÜRÜKLENDİ

Bakanın yanına gelmemesi üzerine Geveri, bakanın konvoyundaki bir aracın önünü kesti. Bu defa da araç Geveri'nin üzerine doğru sürülmek istendi. Polis tarafından tartaklanan Gevheri yerlerde sürüklendi. Uzun süren tartışmanın ardından Geveri, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay ve Van Valisi İbrahim Taşyapan ile Van İl Emniyet Müdürü'nü aradı. Ancak telefonuna yanıt veren olmadı. Bir süre burada bekleyen Geveri daha sonra aracına binerek havaalanından ayrıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Van Valiliği, Ankara'dan sabah saatlerinde Van'a gelen, HDP Van Milletvekili Adem Geveri'nin VIP Otoparkına alınmaması ve polisler tarafından tartaklanması konusunda yazılı açıklama yaptı.

"İKNA ÇABALARI SONUÇ VERMEDİ"

Valilikten yapılan yazılı açıklama şöyle: "13.02.2016 günü saat 08.30 Ankara - Van uçağı ile ilimize gelen Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz'ın saat 10.05'de Van Ferit Melen Havaalanına intikal ettikten sonra araçlarla havaalanını terk edeceği esnada, HDP Van Milletvekili Adem Geveri, aracının havaalanına alınmamasını protesto ettiğini söyleyerek sayın bakanın araç ile geçeceği esnada yolun ortasına oturmuştur. Görevlilerin ikna çabalarının sonuç vermemesi üzerine, görevliler tarafından tutularak yolun kenarına alınan Adem Geveri, Sayın Bakanın bulunduğu yere gelmesini söyleyerek tekrar yolu kapatmaya çalışmıştır. Bu sırada olay yerine gelen Van Milletvekili Burhan Kayatürk' ün yaptığı görüşmeler sonucu, Adem Geveri yoldan ayrılmıştır.

"DANIŞMANI TALEPTE BULUNMADI"

Adem Geveri'nin Sayın Bakan ile birlikte aynı uçakla Ankara'dan Van'a intikal ettiği anlaşılmıştır. Sayın Bakanın uçağının havaalanına gelmesinden önce, havaalanına herhangi bir tanıtma kartı bulunmayan bir araçla gelen ve Adem Geveri' nin danışmanı olduğunu söyleyen bir şahıs, aracı VIP otoparkı dışına park ederek, HDP Van Milletvekili Adem Geveri'yi karşılamak üzere yaya olarak VIP salonuna girmek istediğini beyan etmiş, aracı VIP otoparkına park etme talebinde bulunmamıştır.

Uçaktan inip VIP salonundan gelen Adem Geveri, aracının VIP otoparkına alınmaması konusunda tepki göstermemiş, yaya olarak VIP salonundan VIP otoparkı dışına park edilen aracın yanına geçmiş, tam aracına binmek üzereyken Sayın Bakanın aracının bulunduğu konvoyun hareket ettiğini görmesi üzerine yukarıda belirtilen davranışları sergilemeye başlamıştır"

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑