SİYASET

HDP'li Irmak: Vali, kaymakam ve emniyet müdürünün oyunu istiyoruz

HDP Hakkari 1'inci sıra Milletvekili adayı Selma Irmak, Hakkari'de 3 milletvekili almalarının kendileri için yeterli olmadığını belirterek, "Biz valinin, kaymakamların ve emniyet müdürünün de oyunu istiyoruz.

30 Nisan 2015 Saat: 09:18
HDP'li Irmak: Vali, kaymakam ve emniyet müdürünün oyunu istiyoruz
HDP'li Irmak: Vali, kaymakam ve emniyet müdürünün oyunu istiyoruz

 Hakkari Belediyesi tarafından kent merkezi ve bağlı köylerde yaşayan kanaat önderleri ve STK temsilcileri için dayanışma yemeği düzenledi. HDP Hakkari 1'inci sıra Milletvekili adayı Selma Irmak, Hakkari'de 3 milletvekili almalarının kendileri için yeterli olmadığını söyledi. Irmak, "Biz valinin, kaymakamların ve emniyet müdürünün de oyunu istiyoruz. Çünkü demokrasi, özgürlük ve hukuk onlara da lazım. HDP bunun teminatıdır" dedi.

Sümbül Mahallesi'nde bulunan otogarda verilen dayanışma yemeğine gelenler, yöresel kıyafet giyen Hakkari Belediyesi Eşbaşkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ile belediye meclis üyeleri tarafından karşılandı. Yemeğe ayrıca HDP Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani, HDP Hakkari Milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan, DBP Hakkari il Eşbaşkanları Musa Çiftçi, Emine Berivan Akboğa, HDP Hakkari il ve ilçe Belediye Başkanları, HDP Hakkari il Eşbaşkanları Zeynep Besi Dara, Rahmi Temel, kentin ileri gelenleri, köylerdeki aile büyükleri ve kitle örgütü temsilcileri katıldı. Yaklaşık 3 bin davetlinin katıldığı dayanışma gecesinde davetlilere, kavurma, pilav, cacık ve karpuz ikram edildi.

Yemek öncesi açılış konuşması yapan Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Dilek Hatipoğlu, bugüne kadar kent merkezinde meydana gelen olayların önlenmesinde yaşlıların ve kentin ileri gelenlerinin büyük katkıları olduğunu söyledi. Hatipoğlu, "Halkımızın birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlara karşı siz ileri gelenlerimizin sağduyulu duruşu, olası olayları engellenmiş ve halkımız üzerinde oynanan bu komplolar boşa çıkarılmıştır. Bizler Hakkari Belediyesi eş başkanlığı olarak Belediyeyi ve Belediyeciliği halkın üstünde bir kurum olarak görmüyoruz. Yapacağımız bütün çalışmaları halkın denetiminde olacak şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Günümüz koşullarında birlikte hareket etmekten başka seçeneğimiz yoktur. Şengal ve Kobani direnişleri buna en iyi örnektir. Birlik ve beraberlik içerisinde olmasaydık Rojava zaferini elde edemezdik. 80 yıldır bu ülkeyi yönetenler halkın hiçbir sorununa çare bulmadılar. Artık bizler çaresiz değiliz. Kürdistan'da ve Türkiye'de ezilen, sömürülen ve bütün halkların sesi olan bir partimiz var. O da HDP'dir" dedi.

Daha sonra konuşan HDP Hakkari 1'inci sıra Milletvekili adayı Selma Irmak ise pravakasyonlara karşı herkesin dikkatli olmasını istedi. Süreci provake etmek isteyenlerin Hakkari halkının birlik ve beraberliğine bakmalarını tavsiye ettiklerini belirten Irmak, vali, kaymakam ve emniyetten de oy istedi. Irmak şöyle konuştu: "Demokratik bir seçim olacaksa eğer hodri meydan. Kirli oyunlarınıza son verin. Gelin sandıkta yarışalım. Sizin kirli oyunlarınızla baş edemeyiz. Sizin kirliliklerinize bir kirlilikle karşılık veremeyiz. O oyunlarınıza biz gelemeyiz. Gelin demokratik yöntemle başarıyorsanız başarın. Başarırsanız biz sizin önünüzde saygıyla eğileceğiz. Değilse siz de bu halkın önünde saygı duymayı öğreneceksiniz. Provakasyonlara, kirli oyunlara son vereceksiniz. Bu halk size öyle bir tokat atacak ki, sizin feleğiniz şaşacaktır. Bizim baraj sorunumuz yok. Baraj sorunu olan onlardır. 7 Haziran seçimlerinde yüzde yüz yapacağımıza hazır mıyız? Hakkari'de 3 milletvekili almamız yetmez. Biz valinin de, kaymakamların da emniyet müdürünün de oyunu istiyoruz. Çünkü bu Türkiye'de gelişecek özgürlük ve demokrasi onlara da lazım olacak. Hukuk, onlara da lazım olacak. Biz bunun teminatıyız" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑