GÜNCEL

HDP'lilere polis müdahale etti

Mardin Nusaybin'den Cizre'ye yürümek isteyen aralarında HDP'li vekillerin de bulunduğu gruba polis müdahale etti. Grup, polisin müdahalesine taşla karşılık verince ortalık karıştı

2 Şubat 2016 Saat: 13:03
HDP'lilere polis müdahale etti
HDP'lilere polis müdahale etti

Mardin'in Nusaybin ilçesinin Girmeli Mahallesi'nde, Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne operasyonların bitmesi ve sokağa çıkma yasağının kalkması için yürümek isteyen HDP ve DBP'lilere polis müdahale etti. Polisin tazyikli su ve göz yaşartıcı bomba ile müdahalesine gruptakiler taş atarak karşılık verdi.

HDP'Lİ VEKİLLER DE VARDI

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden sokağa çıkma yasağı ve operasyonları protesto etmek için Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı Girmeli Mahallesi'nde nöbet eylemi yapan HDP ve DBP'liler, bu sabah İpek Yolu üzerinden Cizre'ye yürümek için hazırlık yaptı. Aralarında HDP milletvekilleri Ali Atalan, Bedran Öztürk, Burcu Çelik Özkan ve Tuba Hezer'in de bulunduğu grubun etrafını saran güvenlik güçleri, yürüyüşe izin vermeyeceklerini söyledi.

OLAYLAR ÇIKTI, ORTALIK KARIŞTI

Yapılan görüşmeler sonuç vermeyince yürümekte ısrar eden gruba, polis göz yaşartıcı bomba ve tazyikli suyla müdahale etti. Grubun da polise taşlarla karşılık vermesi üzerine olaylar çıktı. Bir süre olaylar devam ederken, güvenlik güçleri bölgede önlemlerini artırdı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑