GÜNCEL

HDP'nin Kırşehir mitingine saldırı

HDP'nin yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla Kırşehir'de düzenlediği mitinge bir grup taş ve pet şişe atarak saldırmak istedi. İki grubun karşı karşıya gelmesini engellemeye çalışan polis göz yaşartıcı gaz kullandı.

14 Mayıs 2015 Saat: 18:15
HDP'nin Kırşehir mitingine saldırı
HDP'nin Kırşehir mitingine saldırı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ''Türkiye'nin bütün insanlarına, bütün kimliklerine karşı sorumluluklarımız var. Dilimizle, kimliğimizle bu ülkenin onurlu vatandaşları olacağız. Abdal olacağız, Türk olacağız, Kürt olacağız. Alevi, Sunni olacağız. Ama öncelikle hep birlikte kardeş olacağız'' dedi.

Selahattin Demirtaş, Kırşehir Cacabey Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde yaklaşık 3 bin kişiye seslendi. Demirtaş konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi. ''Biz halkın içinden çıkmış siyasetçiler değiliz, halkın içindeyiz. Halkın partisiyiz, halkın siyasetçileriyiz'' diyen Demirtaş şunları söyledi:

''Bir tarım ülkesi olan Türkiye'de tarımı bitiren ve bugün patatesin bile kilosunu 5 TL'ye vatandaşa sunma zorunluluğunda bulunan bu politikaları ancak HDP bitirebilir. Daha yakın zamana kadar, AKP iktidarından önce bile dünyada tarım üretiminde kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydik. Ama bugün maalesef çiftçi artık kendi karnını doyuramıyor.

Bizler mercimeği Kanada'dan getiriyoruz. Tek başına dünyanın mercimeği Türkiye'de yetiştirilebilir. Ama bir talimat aldılar, 'büyük tarım işletmeleri dışında küçük üretici bitirilecek' talimatı aldılar. Hükümete bu talimatı veren de Avrupa Birliği merkezli tarım politikalarıydı. Bunları biz eleştirdik. Küçük tarım üreticisi bitirilirse ülkenin ekonomisi biter, kültürü biter. Köylerde tarım olmazsa tarlalarda, bağda, bahçede üretim durursa yapay bir topluma dönüşürüz. Bu nedenle bizler geçimlik tarım dahil olmak üzere, yani kendi kendimize yetecek üretim dahil olmak üzere tamamını destekleyeceğiz. Mazottan ve gübreden küçük üretici için vergi alınmayacak. Sıfır kredili onlara destek sübvansiyon sunulacak. Var olan kredi borçları yapılandırılıp, çiftçinin üzerindeki borç kaldırılacak. Bunlar ancak sizin tarımsal üretiminizi artırabilir.'' 

'BÜTÜN TÜRKİYE'YE BARIŞ ELİ'

Bütün Türkiye'ye barış elini uzatmış bir parti olduklarını vurgulayan Demirtaş, parlamentoda olmalarının ülkede kardeşliğin, birliğin teminatı olyduğunu kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu hazmedemeyenler kendi iktidarları elden gidecek diye, kendi saltanatları, kendi kurdukları hilafet elden gidecek diye, sarayları sarsılacak diye partimizi baraj altında bırakmak için her türlü provakasyonu, iftirayı, yalan kampanyasını sürdürüyorlar. Benim sizden ricam Kırşehir'de HDP çalışması yürüten, HDP'ye gönül veren, HDP'ye oy veren, vermeyi düşünen kardeşlerimden özellikle ricamdır. Bizim için asla düşman parti diye bir kavram yoktur. Hangi partiye oy verirse versin bizim kardeşimizdir, böyle yaklaşacağız. İnatla, ısrarla sizi tahrik etmeye, sizi provoke etmeye çalışacaklar. Siz asla bunlara aldırmayın. Bunlar HDP'yi, Halkların Demokratik Partisi'ni her yerde düşman etmeye çalışıyorlar. Ama biz aynı dille konuşamayız. Aynı dille, onların diliyle maalesef, hele hele Başbakan'ın, Cumhurbaşkanı'nın diliyle konuşulsa hepimiz öyle konuşsak, Allah korusun burası Suriye'ye döner. Türkiye'yi, Suriye'ye çevirir bunlar. Biz bunların bu çirkin, bu iftiracı, bu provokatif tuzağına düşmeyeceğiz. Sabırla, sükunetle bir seçim kampanyası yürüteceğiz. İnancımızla, imanımızla, inanarak öz gücümüzle kazanacağız"

'BİR OYLA ÇOK ŞEY DEĞİŞİR'

Ülkenin diktatörlüğe değil özgürlüğe, tek adamlık sistemine değil demokrasiye ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Selahattin Demirtaş, "Elinizdeki mühür çocuklarınızın, torunlarınızın geleceğini belirleyecek mühürdür. 'Ne değişir' demeyin, bir oyla çok şey değişir. 5 yıl boyunca seçimden seçime sizi hatırlayanlara bir ders vermek için o mührü doğru kullanın. Mühür kimdeyse Süleyman odur'' dedi.

MİTİNG SONRASI GERGİNLİK

Demirtaş'ın konuşması, 25- 30 civarındaki bir grup genç tarafındansık sık ıslıklanarak protesto edildi. Selahattin Demirtaş konuşurken miting alanı yakınlarında bulunan protestocu grup, 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' sloganları attı. Çevik Kuvvet ekipleri alanda bulunanlar ile protestocu grup arasında etten duvar ördü. Demirtaş'ın mitinginin bitmesinin ardından HDP binası civarında mitingden dağılan gruba taş ve pet şişeler fırlatılınca gerginlik çıktı. HDP'nin önde gelenleri kalabalığı dağıtmak için büyük çaba sarf etti. Bu arada polis tarafları ayırmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑